Czy byłoby zainteresowanie jakbym zrobił #ama z życia kucharza freelancera w #uk ? Pracowałem kilka lat jako wolny strzelec, głównie przez 3 agencje na różnych eventach i ciekawych miejscach. Takie co mi na szybko do głowy przychodzi to Cheltenham Gold Cup -w tym 3x dla Chez Roux, stadiony piłkarskie w tym Aston Villa, Westbrom, Wolverhampton i inne, The Golf Open w północnej Irlandii i w Kent, konne tory wyścigowe w Ascot, Towcester, Wolverhampton, Utoxeter, Worcester (i kilka innych), gastropuby, hotele, training grounds dla piłkarzy i zawodników rugby, Goodwood Festival of Speed, koncerty m.in. Rammstein i jeszcze wielu innych miejscach. Jakby było kilka chętnych osób to zorganizuje sobie czas w piątek/sobotę/niedzielę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #pracbaza #gastronomia #jedzenie
AdamBogdan

Był taki jeden kucharz z UK który udzielał się na wykopie i dość często wytykał błędy top garowi. Przez jakiś czas miał nawet konto na yt Kanał Kulinarny, ale szybko się wypalił i pousuwał filmy, choć moim zdaniem miał naprawdę fajne pomysły na odcinki. Wszystko było z pomysłem i jakieś takie ciekawe. Nawet głupi chleb bananowy w jego wykonaniu to było coś fajnego

paramyksowiroza

@AdamBogdan Kulinarny się nie wypalił, po prostu miał swoje powody.

Filmy miał świetne i uczył przede wszystkim tego, że nie liczy się przepis tylko technika.

Na szczęście udało mi się ściągnąć kilka jego filmów. Przepis na bułki do burgerów to majstersztyk!

Zielonypomidor

@paramyksowiroza Podzielisz się przepisem na bułki?

paramyksowiroza

@Zielonypomidor Spoko, spisałem go kiedyś:


Przepis od @KanalKulinarny:


  • 90g gotowanych, przetartych przez sitko ziemniaków (najlepsze będą z dużą ilością skrobii)

  • 150ml mleka

  • 25g brązowego cukru

  • 60g masła

  • 7g suchych drożdży

  • 1,5 łyżeczki soli

  • 1 jajko + 1 do smarowania

  • 402 g mąki


Do mąki wrzucić sól, wymieszać.

Mleko podgrzać to letniej temperatury, dodać cukier, drożdże, ziemniaki, jajko, masło.

Dodać wszystko do mąki i wyrabiać przez 5 minut.

Uformować kulkę, posmarować olejem, włożyć do miski, przykryć folią i zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.

Ciasto podzielić na bułki, każdą część spłaszczyć, zawinąć do środka, obrócić, kulać, spłaszczyć lekko od góry.

Bułki położyć na blaszce w papierem do pieczenia, zawinąć wszystko folią i zostawić do wyrośnięcia na godzinę.

Odpalić piekarnik na 200 stopni (góra-dół).

Drugie jajko starannie rozbić trzepaczką, bułki posmarować i posypać sezamem.

Piec 15 minut lub chwilę dłużej, aż się ładnie zarumienią.


Polecam, bo świetne są!

Zielonypomidor

@paramyksowiroza Mam jutro piec to sprawdzę przepis.

AdamBogdan

Ja za późno go odkryłem i udało mi się ściągnąć tylko Chilli Con Carne, gdybym tylko wiedział że cały kanał przejdzie do historii tez bym pobrał możliwie najwięcej filmów

Mielonkazdzika

@Hi-cube zawsze chetnie poczytam o gotowaniu. Czlowiek moze sie dowiedziec fajnych rzeczy.

konrad1

@Zielonypomidor to napisz jak tam albo fotki jak dasz, a co

sireplama

@Hi-cube czy oglądasz Uncle Roger?

Zaloguj się aby komentować