Czas zacząć wędzenie , obecnie przy otwartej wędzarni w celu obsuszenia. Za ok godzinkę pozamykam , 3/4 h na zimnym dymie i podpiekanie na sam koniec Skończyło się na 4 dniach peklowania (temperatura na zewnątrz zbyt wysoka ) Drewno okorowana śliwa i wiśnia .
#wedzenie #wedlinydomowe #gotujzhejto
#wedzenie #wedlinydomowe #gotujzhejto
@paulusll Pszczoły masz?
@Zielonypomidor Tak 3 ule na własny użytek
@paulusll Ile kg będziesz miał tej kiełbaski?
@Mr.Mars mięsa było ok 12kg , ok 10 powinno zostać po wędzeniu.
@paulusll Ależ bym taką kiełbasę z wędzarni opitolił
@lipa13 Ostatnio trochę przewędziłem wyroby , nasłuchałem się od żony (płeć męska była zachwycona)poczytałem trochę i kora może powodować taki posmak . To próbuję, zawsze coś nowego innego
@lipa13 kora zakwasza.
Koloru nabierają powoli , cały czas ok 40 stopni
Ale bym wpadł z zimną flaszeczką na degustację
@Thomash80 Nie ma, to na święta !
@paulusll oooo
Muszę zrobić kompostownik, dzięki za przypominajkę!
Zaloguj się aby komentować