Słyszałeś kiedyś o "zdrowych cukrach" takich jak miód, BIO syrop z agawy czy cukier kokosowy❓
🙆 My niestety tak, a prawda jest taka, że wszystkie te produkty mają mniej więcej taką samą całkowitą zawartość cukrów. A w przypadku miodu, na jedną łyżkę wypada jeszcze więcej cukrów, niż na łyżkę zywklego stołowego cukru.
🍯 To prawda, że miód czy syrop klonowy zawierają również mikroelementy i minerały, ale są to śladowe ilości, więc raczej nie polecamy pozyskiwania witamin wyłącznie z cukru.
🧑⚕️ Czy to znaczy, że wszystkie te produkty najlepiej wyrzucić do kosza i zapomnieć o nich? Naszym pacjentom nigdy nie zalecamy tak drastycznych rozwiązań.
❗Wszystkie te produkty możesz spożywać z umiarem jako część zbilansowanej diety.
Źródło: fb Dietetyka #nienażarty
#dietetyka #chudnijzhejto
![120ed23c-1ef8-46cf-b409-32e8c67d8353](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/2d7c2af96e07635d697af80801041301.jpg)