#365chlebowgazelki
@GazelkaFarelka Piekny!
@GazelkaFarelka kochana, masełko na kromeczkę, bo wtedy to prawdziwy chleb
Teraz stosując fermentacje w niższej temperaturze wygląda bardzo dobrze.
@lexico Fermentacja jest w tych temperaturach co zawsze. Tylko czas fermentacji dobieram na wyliczony podstawie aktualnej temperatury (z dokładnością do 0.5 stopnia) + dodatkowo weryfikacja organoleptyczna z decyzją czy przedłużam jeszcze o chwilę. Pomiędzy +24.5 stopnia w domu a +25.5 stopnia wychodzi u mnie aż 1h 30min różnicy w czasie fermentacji.
@GazelkaFarelka wiem, wiem. Czytałem Twój wpis z wczoraj i oglądałem film, który poleciłaś.
Bardzo ciekawe rozwiązanie problemu.
PS. A masełka dalej brak
Zacznij to sprzedawac na Boga!
@AndrzejZupa Prowadzę tylko wymianę z rodziną i sąsiadami
Echhh...no napiszę na priv jak coś...to są dzieła sztuki imo
@AndrzejZupa Bez przesady, wiele mi brakuje jeszcze. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale pewnie w okolicy bliżej lub dalej prowadzi małą piekarnię i takie sprzedaje. A najlepiej samemu zakasać rękawy i zabrać się do roboty. Chleb jaki by nie wyszedł, udany mniej lub bardziej - na ciepło, pachnący z piekarnika i z chrupiącą skórką jest zawsze fantastyczny.
@GazelkaFarelka bardziej chleb niż chlebek.
I to nie tylko dlatego, że za każdym razem jak ktoś używa zdrobnień, bóg zabija jednego kota, ale też dlatego, że wydaje się dość spory.
@rakokuc Niecałe 500g, zdecydowanie chlebek a nie chleb
@GazelkaFarelka powiedz to złodziejom z mojej osiedlowej piekarni
Liczą jak za chleb.
Zaloguj się aby komentować