Chleb na podmłodzie, foremkowy. Jak wczoraj robiłem ciasto to myślałem że nic z niego nie wyjdzie, było zbyt wilgotne, zapomniałem o soli i dodałem ją ratunkowo dopiero przy naciąganiu. Byłem przygotowany na wyrzucenie całego ciasta, ale okazał się całkiem całkiem (◕‿◕✿)
Fajne płytki, też o takich myślałem, ale jednak padło na równe
Żona się uparła, pól kuchni mamy w takich i wygląda super
@Atarax @schrute Zajebiste płytki do układania samemu jak nigdy tego nie robiłeś. Nikt się nie przyczepi, że krzywo
@schrute dodałeś do ciasta nieco buraków? #pdk
@schrute daj przepis bo wygląda zacnie. Miękisz pulchny czy zbity?
Pulchny dość i wilgotny, przepis z kukbuka, robiłem z podwójnej porcji i 50 ml wody ostatecznie mniej dałem
Ciekawe czy wyszedłby na zakwasie
@biskitus Wyszedłby, tylko robisz wtedy rozczyn na zakwasie nie na drożdżach i trochę trzeba wydłużyć czasy.
Zaloguj się aby komentować