Chleb na podmłodzie, foremkowy. Jak wczoraj robiłem ciasto to myślałem że nic z niego nie wyjdzie, było zbyt wilgotne, zapomniałem o soli i dodałem ją ratunkowo dopiero przy naciąganiu. Byłem przygotowany na wyrzucenie całego ciasta, ale okazał się całkiem całkiem (◕‿◕✿)
ec406267-ad3b-4b43-98bc-6abf2ee96441
9093f701-03b8-4ac8-861e-b29adb8245e8
bad1e0fa-15b4-4315-892d-9db11201c0f2
Atarax

Fajne płytki, też o takich myślałem, ale jednak padło na równe

schrute

Żona się uparła, pól kuchni mamy w takich i wygląda super

GazelkaFarelka

@Atarax @schrute Zajebiste płytki do układania samemu jak nigdy tego nie robiłeś. Nikt się nie przyczepi, że krzywo

dru_gru

@schrute dodałeś do ciasta nieco buraków? #pdk

biskitus

@schrute daj przepis bo wygląda zacnie. Miękisz pulchny czy zbity?

schrute

Pulchny dość i wilgotny, przepis z kukbuka, robiłem z podwójnej porcji i 50 ml wody ostatecznie mniej dałem

9a564080-20a9-4286-905e-eaf9099e6480
biskitus

Ciekawe czy wyszedłby na zakwasie

GazelkaFarelka

@biskitus Wyszedłby, tylko robisz wtedy rozczyn na zakwasie nie na drożdżach i trochę trzeba wydłużyć czasy.

Zaloguj się aby komentować