Brzydkie ale dobre - tak dosłownie nazywają się te ciasteczka.
Robię je zawsze, jak zostaną mi białka (na zmianę z ciasteczkami migdałowymi albo bezami).
A wy, czy staracie się ograniczać marnowanie jedzenia i półproduktów w kuchni?
0c43716f-ff71-472d-bb9a-342f0cb89970
igger

@GazelkaFarelka

Dawaj przepis. @GazelkaFarelka

gacek

@GazelkaFarelka nic tak nie denerwuje jak wyrzucanie szamy

inskpektor

@GazelkaFarelka Tak. Lubie jabłka. A jak kupowałem w poniedziałek to takie małe i nieapetycznie wyglądające były i się ostały do dzisiaj. Dokupiłem rukole i ser żółty, Jabłka w kostkę i wymieszałem jeszcze z orzechami włoskimi. Sos to oliwa, cytryna, miód. Pycha

GazelkaFarelka

@igger https://anainthekitchen.eu/ciastka-brzydkie-ale-dobre/

Z tą różnicą, że ja kupuję gotowe orzechy laskowe zmielone (np. w Lidlu). W przepisie jest, że można też spróbować zrobić z orzechami włoskimi, ale mi nie wyszły - ciastka rozpłynęły się na całej blasze, więc nie polecam.

Zaloguj się aby komentować