Będzie tym razem niedofermentowany i fools crumb czy nie będzie?
635b3501-5cfd-4d4d-b11c-4b79a155d4d2
9bea9dd7-2a37-48b7-845e-b1b3faf34313
Zielonypomidor

@GazelkaFarelka Milon pytań i zero odpowiedzi.

GazelkaFarelka

@Zielonypomidor 4 godziny fermentacji od zagniecenia ciasta do wstawienia do piekarnika jednak wystarczy... 3h bulk fermentation i 1h w koszyku.

de92eacc-6a10-4c07-8985-7b1f8e122b95
GazelkaFarelka

@Zielonypomidor nazwa koszyk do wyrastania jest myląca. Wkładałam w ten koszyk i czekałam aż wyrośnie. 4h, 5h. Nic nie rosło, tylko fermentowało i niszczyło gluten. Jak już ciasto jest pulchne i nie sprężyste to godzina żeby się ułożyło i do piekarnika.

Zaloguj się aby komentować