#mineraly
Z orzeszkami jebany
Zaloguj się aby komentować
Portal dla starych ludzi
Z orzeszkami jebany
Zaloguj się aby komentować
Dla takich minerałów nic nie robiłem
Zaloguj się aby komentować
ale piękne cacko!
Zaloguj się aby komentować
co się w sumie robi z takimi minerałami, jest z nich jakiś użytek? poza płaceniem nimi za ulepszenia narzędzi w Harvest Moonie
Zaloguj się aby komentować
Wygląda jak taka podkładka do holografu
Zaloguj się aby komentować
Źle, przecież to wygląda jak Kryptonit
Zaloguj się aby komentować
Jako ciekawostkę podam, że Spessartyn należy do grupy granatów.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
stracciatella
zjem to za 50 zł
Komentarz usunięty
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Wilhelm Ale dziwne nigiri.
Zaloguj się aby komentować
@Wilhelm o bursztynki. Piemkne
@Wilhelm fajnie się ogląda te kryształy, tylko brakuje skali, czy one mają 2 mm czy 2 cm, bo te podłoża są zupełnie nierozpoznawalne
Zaloguj się aby komentować
@Wilhelm graficy Ubisoftu sikają po nogach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wilhelm to wygląda jak gotowa szybka do wycięcia i w stawienia w jakieś urządzenie elektroniczne z przyszłości xDD
Turquoise Hexagon Sun
Zaloguj się aby komentować
A secondary mineral commonly occurring with other secondary copper minerals in oxidized zones of copper-bearing ore bodies.#mineraly
Zaloguj się aby komentować
flage widze w tym lavenicie
@Wilhelm kurde gdzie można znaleźć wszystkie te minerały pojawiające się na tagu?
Pod mikroskopem najłatwiej. Te zdjęcia wyglądają obłędnie, ale są wykonane w dużym przybliżeniu, pierwszy z obrazów ma tak naprawdę milimetr rozmiaru.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Rzadko kto interesuje się minerałami. Samemu wiele lat temu po studiach z geologii przez wiele lat a obecnie już wszystko chyba zapomniałem. Tylko wspomnienia gorących dziewczyn w górach kaczawskich na wykopaliskach minerałów...
Ale mi apetytu na karmelki zrobiles! W ogole robiliscie s9bie kiedys taki bieda-przysmak? Na patelnie wlewalo sie kapke mleka i fure cukru,tak zeby cukier namoknął tym mlekiem i podrgrzewalo sie to do tego stopnia aż cukier sie rozpuscil do postaci brązowej mazi. Trzeba bylo dobrze wyczuć moment i zestawić patelnię z gazu, zeby nie przypalić całości. Po ostygnięciu tworzył się twardy karmel, ktory trzeba było z patelni 'wystukać' jakimś młoteczkiem. Polecam spróbowac. Tylko trzeba uważać bo takie karmelki mają ostre krawędzie i przez pierwsze kilka sekund od włożenia do buzi, można sobie pociąć język
Nazwa minerału pochodzi od nazwiska Franza Xavera Freiherra von Wulfena, mineraloga, alpinisty i jezuity. Jako ciekawostkę mogę podać, że jedne z najładniejszych okazów pochodzą z Los Lamentos.
Zaloguj się aby komentować
18+
Kontrowersyjna
Treść dla dorosłych lub kontrowersyjna
18+
Kontrowersyjna
Treść dla dorosłych lub kontrowersyjna