@PanKon wieczne nawilżenie racz mu dać panie
@Rudolf a światłość wieczupiczka racz mu daj panie
@Rudolf dobry Jezu a nasz panie, daj mu wieczne spiczywanie
Zaloguj się aby komentować
@PanKon wieczne nawilżenie racz mu dać panie
@Rudolf a światłość wieczupiczka racz mu daj panie
@Rudolf dobry Jezu a nasz panie, daj mu wieczne spiczywanie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
A skąd taka kumulacja, w sensie skąd zdobywasz?
@RACO giełdy, bazarki staroci, nawet bywa że na śmietniku coś się trafi
@PanKon ja tylko za 1k kupiłem ostatnio zlota monetę z 1915 tzw nowe bicie z cesarstwa austro- węgierskiego.
Ale to przy okazji jednego w większego rozliczenia.
@PanKon Zainteresowałem się, kim jest ten nazista z ryciny i okazuje się, że to niemiecki chemik, który odkrył masę ważnych wynalazków w chemii spożywczej i stworzył produkty, których używamy do dzisiaj. Facet wynalazł m.in. mleko dla niemowląt, proszek do pieczenia i kostkę bulionową. Jakbyście robili teraz zupy i piekli ciasta?
@Pan_Buk normalnie, gdyby nie on to ktoś inny wynalazłby to kilka lat później
@Pan_Buk wielki człowiek
skad masz? dziadek sprzedal zyda?
Zaloguj się aby komentować
@PanKon Krosno Makora
Wrzuć foto kryształów, może być zbiorczo. Z kryształów od dawna szukam tylko cerkiewki. Ostatnio trochę w cenę poszły fikuśne formy typu gruszki.
@MoralneSalto mam kryształowa gruszkę, chcesz fotkę?
@PanKon ja szukam cerkiewki pic rel, ale szukam już ponad rok więc szanse na coś takiego są małe
To niebieskie to ja mam czerwone
@PanKon o panie, teraz sprawdzilam co to to z panią. To Hollohaza, to nie są tanie rzeczy.
@MoralneSalto nazbierałem trochę tego badziewia, mam jeszcze pełno zegarów, kiedyś będę wrzucał foty jak się ogarnę
@MoralneSalto no to po ile to chodzi? Ciągle gadacie że "poszły w góre", " to nie są tanie rzeczy", "miliony monet"... a konkretnie?
Zaloguj się aby komentować
@PanKon
Czy ty właśnie cytujesz gadzinówkę?
@w0jmar o co chodzi z tymi gadzinowkami bo nie wiem?
@PanKon
"Gadzinówka" - polskojęzyczna gazeta, wydawana w czasie okupacji, przez Niemców.
Ale z tytułem "gazety" sugerującym iż jest to to samo pismo, jak przed wojną.
Np. Kurier Warszawski.
Oczywiście - zawierająca "treści" zgodne z propagandą niemiecką.
@PanKon Już w sierpniu 1942 pisano o niemieckich obozach koncentracyjnych, a na Zachodzie dziwiono się: "jakie obozy koncentracyjne, wariacie, Niemcy to cywilizowany naród!"
@PanKon
Serio trochę przypomina to styl pisowskich gadzinówek
Zaloguj się aby komentować
@PanKon mogę dać dychę plus opłacam przesyłkę
@cebulaZrosolu nie no tyle to nie. Ogólnie plan jest taki że jak ktoś da ponad 2k to sprzedam a jak nie to zostaje u mnie. Pasuje mi koło zegara
@PanKon tak jest najlepiej sprzedawać, jak Ci nie zależy :)
Nie jest szkoda jak stoi ale też nie jest szkoda jak się sprzeda.
Powodzenia :)
Zaloguj się aby komentować
@PanKon ooo panie mi dokładnie takim samym uderzeniu ponad rok odrastał.
Lewy kciuk ma najbardziej przejebane
Takie obrażenia, bardziej niż na bit od wkrętarki, to wyglądają na "bit" od młotowiertarki
Zaloguj się aby komentować
Krwawy planet spać nie daje od wczoraj
informacja nie prawdziwa. patrzyłem przed chwila i jest normalny
@PanKon tej nocy ma być zaćmienie
@209po jak 0,7 się wypije to bedzie zaćmienie
@SuperSzturmowiec Na zaćmienie najlepszy metanol. Tak mówią.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Mmm wygląda jak rzygi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mmm wygląda jak gulasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak utrwalasz taki sos? Gotujesz w słoikach/butelkach? Jak już otworzysz to nie psuje Ci się szybko?
@ColonelWalterKurtz po przelaniu w słoiczki, pasteruzyję je. Po otwarciu trzymam w lodowce. Sos ma niskie pH co też nie sprzyja namnazaniu się drobnoustrojom
Zaloguj się aby komentować
Ooooo, ale do cohiby musisz odpalic chocby behike b52. Jest ostry, wyrazisty, pełny i drewniany. Jeden z moich ulubionych cognaców
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@PanKon moje
@Acrivec za późno, zostało wylizać patelnie
@PanKon ja nie z tych co liżą patelnię, ja z tych co się bawią parówkami
Przenidza xD
Ale będzie pierdziane
Zaloguj się aby komentować
@PanKon fajnie
Zaloguj się aby komentować
@PanKon może świeża mięta mi nie do końca pasuje ale wygląda pięknie. Jadłbym, chyba zrobię :)
@Astro polecam, myślałem, że mięta zdominuje aromat (trochę jej dowaliłem) ale jest idealnie. Rozmaryn i bazylia zdominowały, a mięta jest dodatkiem.
@PanKon Osz ty człowieku, masz wjazd na chatę za to zdjęcie i tyle ci na pamiątkę zostanie po tej szynce xD
@starebabyjebacpradem zapraszam na degustację :)
przepisemz loczynco sie podziel
@superhero przeca wszystko opisałem, peklosól łyżka stołowa na kg miesiwa
Zaloguj się aby komentować
@PanKon dawaj zdjęcia szynki :)
Pomidory piękne.
@Astro szynka dostarczona w nowym wpisie
@PanKon bez przepisow nie ma pioruna
@superhero suszysz pomidory potem dajesz je do miski, dodajesz bazylię, oregano i łyżkę octu (ja użyłem jabłkowy). Mieszasz, wkładasz do słoika ale nie upychasz do pełna, wrzucam ząbek czosnku. Oliwę z oliwek (może być też olej np. rzepakowy, słonecznikowy) podgrzewasz do 110 stopni, zalewasz, zakręcasz i odwracasz. Słoiki łapiesz przez ściereczkę bo gorące. To wszystko
@PanKon jak zrobić takie pomidorki?
Zaloguj się aby komentować
@PanKon właśnie robię suszarkę solarna na takie tematy. Jeszcze tylko przyjdą wentylatory, dokupić kilka pierdół i w długi weekend inauguracja
@starebabyjebacpradem jaką temperaturę można w niej osiągnąć? Wygląda zacnie
@PanKon testy za szybą która leżała nieszczelnie dawały 75°C przy wentylatorze pewnie 50/60 będzie dawać ale to już będę kontrolował mikrokontrolerem i regulacją szybkości wentylatorów
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować