Ile można stać z termometrem i chochlą? Trzeba sobie ułatwić życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nieźle. Co warzysz?
Ja jednak doceniam przejście na grainfathera. Zdecydowanie skróciłem czas całego procesu. W tym roku czeka mnie jeszcze jedno warzenie "eksterminatora" 19 blg.
@Navane hazy IPA, grainfather to jeszcze nie moja bajka, i tak się cieszę że trochę roboty mi odeszlo, zrobiłem też sobie chłodnice z karbowanej nierdzewki i dzisiaj pierwszy test. Ale płytę grzewczą to będę musiał mocniejszą poszukać bo tą nie idzie podgrzać a o gotowaniu w ogóle nie ma mowy (to już robię na gazie)
@Kasjo akurat była promocja i tak wziąłem s40 co nie jest w pełni automatyczny. Ale od wrzucenia słodu z myciem sprzętu schodzi mi teraz 4:30-5 godzin. Do tego fermentacja ciśnieniowa, która też dużo skraca czasu.
Ta Hazy Ipa robisz z gotowego zestawu czy własny przepis?
Przerost formy nad trescią
Do Breaking Bad jeszcze tyci brakuje, ale idziesz w dobrym kierunku.
Zaloguj się aby komentować