Żytni z odrobiną miodu i słonecznika.
#365chlebowgazelki
5d40babb-3264-4cd0-9386-55214e6df78f
EssenceHouse

Rzucisz może przepisem na tego kawalera?

GazelkaFarelka

@EssenceHouse Robiłam z tego przepisu, tylko rozczyn zrobiłam w całości na mące razowej 2000. Zmniejszyłam ilość mąki w cieście z 240g do 220g (bo mi za gęste wychodziło). Dorzuciłam 20g miodu i 30g łuskanego słonecznika. A ciasto stało w foremce aż wyrośnie, w przepisie jest 80-100 minut do wyrośnięcia, ale u mnie troszkę dłużej. No i nie mam foremki mniejszej, więc mi taki niższy wyszedł z tej porcji ciasta. Ale nie szkodzi, przynajmniej nie zakalec.


https://upieczsobiechleb.pl/chleb-zytni-jasny-na-zakwasie/

Zaloguj się aby komentować