Przepis:
gammon + przyprawy i 40min parzenia w 75-80 stopniach.
Kilogram wychodzi za jakies £4 a smakuje jak te szynki pakowane po kilka plasterkow w cenie £3 ale za 100 g
#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie #uk #emigracja
Fajna nazwa.
@Mielonkazdzika
smakuje jak te szynki pakowane po kilka plasterkow w cenie £3 ale za 100 g
Czyli tak sobie?
@hellgihad dokladnie. Napewno nie jest to klasa, takiej prawidlowej robionej w domu, uzywajac szynkowaru itp.
Ja kupilem takie mieso jak ze zdjecia (mozna tez z wedzonego zrobic, ale wychodzi bardziej slony), niecala godzina i gotowe
@Mielonkazdzika to czemu tak? Sól, pieprz, majeranek i do piekarnika i masz smaczniej, nie wiem czy nie prościej, podasz do ziemniaków i pokroisz na kanapki.
@sireplama taka parzona to jednak lepsza na kanapki. Tak moim zdaniem.
Ale oczywiscie to co napisales tez jest dobre.
@Mielonkazdzika "szynka Z emigranta"
@em-te z emigranta najlepsza jest mielonka
@Mielonkazdzika a nie z dzika?
@Mielonkazdzika przypomniałeś mi jak na emigracji chleb żytni piekłem albo jak chodziłem po kaszankę średniej jakości specjalnie bo nie dało się tego samemu ugotować
ale że co, ugotowałeś szyne?
A czemu czosnek nieobrany?
@MESSIAH bardziej z lenistwa.
@Mielonkazdzika O panie to M. Gesler by wyszla z mieszkania rozwalajac naczynia i wywalilaby drzwi odd srodka kopem z haj kika.
Pozniej go obierasz czy wyrzucacsz?
@MESSIAH wyrzucam, a po te obierki tez smak oddaja.
@Mielonkazdzika Ale nie w takim gownianym czosnku ze sklepu. Masz cos kasiury i czasu to jedz na farme do Clarksona tam zobaczysz co to jest czosnek.
@MESSIAH przeciez ja mieszkam na jednej wielkiej farmie
Pozdrawiam z Norfolk
Zaloguj się aby komentować