Zrobiłem pierwszy raz szynkę w szynkowarze. Peklowana 8 dni, potem parzenie, studzenie i można jeść. Całość podzieliłem na porcje, spakowałem hermetycznie i zamroziłem. Polecam każdemu.
#jedzenie
06b2359c-acc6-4e54-8257-123f12b20d4f
vredo

Uwielbiam taką kulinarną pornografię, mięsko cycuś marzenie

Astro

@PanKon zaryzykuje że najpopularniejszy szynkowar zazwyczaj mieści ok 1 kg szynki (mięsa).

Z tego co zauważyłem taka szybka w lodówce lajtowo wytrzyma 10 dni. Warto mrozić?

Pytam z ciekawości bo ja przy dwóch osobach w domu raczej więcej parze niż mrożę (no dobra nie zdążyło mi się jescze mrozić). Parze po dwa albo trzy szynkowary na raz.

PanKon

Mam jeszcze kilo pieczonej rolady z boczku i wiem że nie przejem tyle

cododiaska

Musisz nóż naostrzyć, bo fugi zostawia.

PanKon

Po tym krojeniu go naostrzylem tak że można się golic

Zaloguj się aby komentować