Zrobiłem pierwszy raz szynkę w szynkowarze. Peklowana 8 dni, potem parzenie, studzenie i można jeść. Całość podzieliłem na porcje, spakowałem hermetycznie i zamroziłem. Polecam każdemu.
#jedzenie
#jedzenie
![06b2359c-acc6-4e54-8257-123f12b20d4f](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/8dc96073c027924a4afd87705e5a8398.jpg)
Uwielbiam taką kulinarną pornografię, mięsko cycuś marzenie
@PanKon zaryzykuje że najpopularniejszy szynkowar zazwyczaj mieści ok 1 kg szynki (mięsa).
Z tego co zauważyłem taka szybka w lodówce lajtowo wytrzyma 10 dni. Warto mrozić?
Pytam z ciekawości bo ja przy dwóch osobach w domu raczej więcej parze niż mrożę (no dobra nie zdążyło mi się jescze mrozić). Parze po dwa albo trzy szynkowary na raz.
Mam jeszcze kilo pieczonej rolady z boczku i wiem że nie przejem tyle
Musisz nóż naostrzyć, bo fugi zostawia.
Po tym krojeniu go naostrzylem tak że można się golic
Zaloguj się aby komentować