#gotujzhejto #jedzenie
@Stashqo - tylko nie marudź jak będziesz zdychał - bo zrobisz to sobie na własne życzenie... łakomczuszku
@koszotorobur tak naprawdę to zjadłem je wczoraj, zdychałem przez 5h i do tej pory nie jestem głodny ^^ Czy było warto? Było. Nieskromnie powiem, że jedne z lepszych jakie w życiu zrobiłem, super bulki mi wyszły.
@Stashqo o jebany. Jaki to serek?
@maximilianan tzw american cheese.
@Stashqo - czyli ser tylko z nazwy
@koszotorobur tak, imo po wielu testach przyznaję rację internetom, że to wciąż najlepsza opcja do smash burgerów ¯\_(ツ)_/¯
@Stashqo
coś pięknego
@Stashqo Nigdy nie rozumiałem fenomenu załadowania mielonego do bułki i zachwycania się tym. Kebabik, ok, wyższa szkoła jazdy, ale to... nooope!
@DirtDiver kwestia tego z czego i jakiej jakości jest ten mielony i jak jest przyrządzony. Jest spora róznica między rozmrażaną, przesoloną i spaloną wołowiną w np. macku a "kraftowym" burgerem, ze świeżej, odpowiednio tłustej wołowiny, wysmazonym na medium.
Tak samo jest z kebabem, możesz mieć dobre kawałki kurczaka albo wołowiny, zamarynowane i nadziane na kija, na którym się odpowiednio długo opiekają albo smażony na szybko pasztet "wołowo-barani" z momsu. Jedno to świetne danie a drugie to zwykłe gówno.
@DirtDiver No tak proste to życie nie jest jak piszesz xd
@DirtDiver @Stashqo
kwestia tego z czego i jakiej jakości jest ten mielony
Tyle w temacie. Można tam upakować pysznego polskiego pomidora i dodatki ograniczone tylko własnymi preferencjami, a mielonym może być np. take coś:
https://groceries.aldi.ie/en-GB/ALDIIE/p-wagyu-burgers-340g-specially-selected/4061464857674
i robi się niesamowicie atrakcyjnie. Naszym irlandzkim Angusom tez niczego nie brakuje, więc opcje są.
Bułki używam pełnoziarnistej i też jest pycha.
Oprócz tego bardzo lubię też, jak za kotleta robi leciutko upanierowany filet Soli, jak jestem leniwy, to jumbo-paluszki z dorsza.
Tyle możliwości, że słowo "fenomen" jak najbardziej odpowiednie.
@Stashqo
*wypełniony
@hist4min4 też ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Stashqo a gdzie frytki? bez frytek się nie najesz
@viollu no właśnie nie zrobiłem i teraz głodny chodzę ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Stashqo i cyk na #czarnoliste
@koldspagetti ok, bajo jajo
@Stashqo oraz @koldspagetti - o co tu poszło koledzy?
@koszotorobur ja nie wiem, ale grzecznie macham razem z papajem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Stashqo @koszotorobur no bo jak można takie rzeczy przed obiadem wrzucać? Powinna być kara. 100 zł grzywny albo chociaż stryczek. No ludzie kochani, miejcie litość
@koldspagetti - ale nie każdy je obiad o tej samej porze co Ty - dla mnie na przykład było już po obiedzie
@koszotorobur i tylko dlatego blefowałem
@Stashqo czy to przypadkiem nie są słodkie bułki?
@Opornik - burger w brioszce też smakuje dobrze
@Opornik maślane briosze. Czy słodkie? 3 łyżki cukru na 450g mąki, więc raczej umiarkowanie.
@koszotorobur @Stashqo raz mi takie dali zupełnie mi to nie podchodziło
@Stashqo też dość często robię ale moje przy Twoich wyglądają jak chińska podróbka jedzona drugi raz xD
@HolQ - praktyka czyni mistrza - ważne, że dobrze smakują
@HolQ dobrze wyglądają, ja bym trochę bardziej kotleta spłaszczył i wrzucił praktycznie wszystkie dodatki pod mięso, wtedy mniej uciekają w czasie jedzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@koszotorobur @Stashqo te na zdjęciu akurat jakieś niedorobione. Zazwyczaj lepiej wyglądają xD tylko ja wale sporo sera. 3 plasterki pseudosera cheese + cheese melts. Plus w pizdu bekonu xD. Latwiej jest sobie zwichnac żuchwę niż to ugryźć xD
Przepij odrdzewiaczem i pójdzie gładko
@Stashqo przy tej ilości to bym też umarła z przejedzenia ale na pewno szczęśliwa
Komentarz usunięty
@Stashqo motko bosko takim bydlakiem mozna zabic
@Stashqo piękne kurwie
U mnie się smaży dopiero
Dałem pioruna numer sto, liczę za to na jednego burgera
@Stashqo żyjesz?...
@aleextra zdjęcie z wczoraj, więc melduję, że przeżyłem, ale od wczoraj do dzisiejszego obiadu nic nie zjadłem bo głodny nie byłem xD
@Stashqo NICZEGO BYM NIE ŻAŁOWAŁ PO ZJEDZENIU TAKICH BURGERÓW.
Zaloguj się aby komentować