https://www.youtube.com/watch?v=98vYetTzqeo
#topgar - do obserwowania albo czarnolistowania
@MG78 super seria się zapowiada!
@MG78 chwila moment. Sprawdziłeś kolejność i temperaturę, a na koniec pokazałeś że prawdziwym problemem jest stężenie ale mit obalony.
Powtórz z tą samą temperaturą i kolejnością i ilością wody, mąki i drożdży, ale daj soli od zera do jakiejś wyraźnie nadmiarowej ilości.
Czasem zdarzyło mi się dać dwa razy więcej soli do chleba no i widać to było gołym okiem.
@tptak To też by mogło być ciekawe, ale wtedy trzeba będzie robić całe ciasta aby pokazywać jak się zachowuje ono w zależności od ilości soli bo sól w cieście nie wpływa jedynie na drożdże.
Mit dotyczył kolejności - w moim filmie o pizzy niektórzy podnosili temat, że słyszeli, że nie powinno dodawać się drożdży bezpośrednio po soli, film pokazał, że nie ma to znaczenia.
Zaloguj się aby komentować