Żeliwna patelnia + T-bone + odrobina oliwy, masła, rozmarynu i tymianku = całkiem udany wieczór.

#gotujzhejto #jedzenie
9d109021-0b8c-47d3-be2b-9e636286907b
990a792b-6c33-41a9-b0d9-a5d03340324a
ErwinoRommelo

Ja lubię do mięska czosnkowe masełko zrobić, fryteczki do tego były?

LondoMollari

@ErwinoRommelo Mi akurat czosnek do takiego mięsa nie pasuje, bo jest zbyt intensywny smakowo. Natomiast frytki były, ale z batata - zawsze odrobinę ciekawsze niż ziemniaczane.

ErwinoRommelo

@LondoMollari też lubię ale batatowe wole solo z jakimś sosem bo smak za słodki / wyrazisty do mięsa jak dla mnie.

Smerf_Maruda

Niecierpie zmarnowanego steka na oleju roslinnym.

LondoMollari

@Smerf_Maruda Oliwa z oliwek w początkowej fazie, a później masło z przyprawami.


I zapewniam Cię, że nic się nie zmarnowało. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Michumi

@Smerf_Maruda o, nawet wyraził jakąś opinię.Dobry bot

Smerf_Maruda

@LondoMollari Niecierpie stekow smazonych na czymkolwiek innym jak tallow

Smerf_Maruda

@Michumi Niecierpie botow

Michumi

@Smerf_Maruda napisz jakiego sklepu co sprzedaje łój wołowy nie cierpisz

Smerf_Maruda

@Michumi Niecierpie swojskiego smalcu wolowego robionego w domu ze skrawkow tluszczu ktore dostaje od lokalnego rzeznika za darmo

Michumi

@Smerf_Maruda to ja cie też niecierpie :E

Michumi

@LondoMollari uwielbiam ale jebie mi po smażeniu całe mieszkanie jak frytki belgijskie

LondoMollari

@Michumi Oj tam. Mieszkanie da się wywietrzyć.


Choć mam jeszcze jeden, ładniejszy nawet kawałek w lodówce. Jeśli będzie w sobotę ładna pogoda, to sobie na grillu zrobię, najlepszą imitację steku alla fiorentina jaką dam radę. Tylko muszę jakieś fajne drewno kupić.

Michumi

@LondoMollari ja jestem total antrykot team

lubię polędwicę bo zazwyczaj jest łatwa do zrobienia i nie ciagnię się ale antrykot jak się trafi dobry to jest to. zawsze zamawiam w knajpie antrykot i zawsze kupuję lub t-bone

Zaloguj się aby komentować