Mięski obsychały/osiadały w domu bo lało.
Biała jak zwykle całe wiadro
Krakowskiej miały być cztery batony, miały...
Jutro wędzenie.
#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka
@UncleFester Nie ma jak profesjonalny stelaż do suszenia i osadzania. xD
Na Krakowską jakiś specjalny przepis, że taki nalot czy to tylko kwestia fotki?
edytka: chociaż to nie Krakowska a schab chyba, hejto nie umie w zdjęcia w dobrej jakości.
@chwastyodkuchni
Stelaż pełna profeska czyli partyzantka, prowizory działają najlepiej.
Krakowska świeżo nabita, osłonki jeszcze nasiąknięte dlatego mętne.
Po wędzeniu, parzeniu i podsuszeniu nabiorą kolorków.
@UncleFester O to mi chodzi.
@chwastyodkuchni To polędwiczki nie krakowska baranku boży
@UncleFester No ale ten biały nalot to co? tłuszcz, mizdra?
@chwastyodkuchni Mizdra oczywiście, nie usuwam ani z polędwiczek ani ze schabu.
@UncleFester hejto za bardzo jakość fotek tnie, równie dobrze mógł być schab dojrzewający zaczepiony gzibkiem ;D
@chwastyodkuchni
Jakoś nie psuje mi kombinacja mięso<>grzyby (żywe
Chyba jakaś atawistyczna obawa przed aflatoksynami, hooooywi co tam sobie wyrośnie.
@UncleFester brii, camembert zależy co podasz ;D
@UncleFester piękne zdjęcie
@UncleFester kije na krzeslach to klasyka gatunku, u mnie w uzyciu na strychu do podsuszania kielbas od 4 lat, dobrze ze zona tam nie zachodzi xD do osadzania uzywam nieraz suszarki do ubran
@UncleFester jezusiczku bosą stopka chodzący, jak będziesz chciał ze mną jeszcze jakąś paczkę zgubić to jestem gotów na to wyzwanie :)
Zaloguj się aby komentować