Zara zdechne, a to dopiero półmetek.
Mięski obsychały/osiadały w domu bo lało.
Biała jak zwykle całe wiadro
Krakowskiej miały być cztery batony, miały...
Jutro wędzenie.

#gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #nietylkomielonka
f5ad88f4-8ab6-4fbf-a3d0-b87c64ffc38c
f3741b8a-264a-4ab0-a716-952398e48e91
chwastyodkuchni

@UncleFester Nie ma jak profesjonalny stelaż do suszenia i osadzania. xD


Na Krakowską jakiś specjalny przepis, że taki nalot czy to tylko kwestia fotki?


edytka: chociaż to nie Krakowska a schab chyba, hejto nie umie w zdjęcia w dobrej jakości.

UncleFester

@chwastyodkuchni

Stelaż pełna profeska czyli partyzantka, prowizory działają najlepiej.

Krakowska świeżo nabita, osłonki jeszcze nasiąknięte dlatego mętne.

Po wędzeniu, parzeniu i podsuszeniu nabiorą kolorków.

chwastyodkuchni

@UncleFester O to mi chodzi.

74004555-6a7f-4944-a131-aee1e681e3ef
UncleFester

@chwastyodkuchni To polędwiczki nie krakowska baranku boży

chwastyodkuchni

@UncleFester No ale ten biały nalot to co? tłuszcz, mizdra?

UncleFester

@chwastyodkuchni Mizdra oczywiście, nie usuwam ani z polędwiczek ani ze schabu.

chwastyodkuchni

@UncleFester hejto za bardzo jakość fotek tnie, równie dobrze mógł być schab dojrzewający zaczepiony gzibkiem ;D

UncleFester

@chwastyodkuchni

Jakoś nie psuje mi kombinacja mięso<>grzyby (żywe), zjem ale nie moje klimaty.

Chyba jakaś atawistyczna obawa przed aflatoksynami, hooooywi co tam sobie wyrośnie.

chwastyodkuchni

@UncleFester brii, camembert zależy co podasz ;D

razALgul

@UncleFester piękne zdjęcie

Pirazy

@UncleFester kije na krzeslach to klasyka gatunku, u mnie w uzyciu na strychu do podsuszania kielbas od 4 lat, dobrze ze zona tam nie zachodzi xD do osadzania uzywam nieraz suszarki do ubran

Astro

@UncleFester jezusiczku bosą stopka chodzący, jak będziesz chciał ze mną jeszcze jakąś paczkę zgubić to jestem gotów na to wyzwanie :)

Zaloguj się aby komentować