Zachecony wpisem @Stashqo tez wyjalem sloj z Caputo i wzialem sie do roboty. Wyglada gorzej, ale mam nadzieje, ze rownie pyszna
#pizza #gotujzhejto
06a7ae83-8b2c-4ec6-9150-e09a70b395c7
41ffec22-9916-4554-a3c8-2d97e89b260e
PlatynowyBazant20

O 22 zachciało mi się pizzy. Jak zasnąć 🙂

vredo

@cweliat Tyle co ojebałem pół kilo skrzydełek z piekarnika, wchodzę na hejto i co? Żarełko.

Znowu głodny jestem

Tę noc spędzę z moją ulubioną, oziębłą kochanką - na imię jej Lodówka. Kto wie, może i pan Piekarnik dołączy do trójkąta?

ErwinoRommelo

@vredo uuu, moge patrzec ?(° ͜ʖ °)

vredo

@ErwinoRommelo No wiesz? Ja potrzebuję intymności!

GordonLameman

@cweliat

jaki piec, wariacie?

cweliat

@GordonLameman zwykly piekarnik i kamien do pizzy. Na 10min przed wrzuceniem pizzy uchylam drzwiczki, zeby grzalke rozhajcowalo na maxa

Stashqo

@cweliat dobrze wygląda ziomuś, po kolorze brzegów zgaduję, że caputo pizzeria?

Stashqo

@cweliat po prostu doświadczenie, u mnie w piecu pali się na czarno w 30s xD


Długo szukałem o co chodzi, myślałem, że coś z piecem, termometrem, techniką itd. aż na reddicie znalazłem informację, że ta mąka ma dość specyficzny skład aby ładnie brązowić się w piekarnikach domowych (do 300-350C). Próbowałem wielu i żadna inna tak się nie brązowiła jak caputo pizzeria.

rogi_szatana

@cweliat podrzuć ziomuś przepis na biały sos

cweliat

@rogi_szatana pudelko 200g creme fraiche, zabek czosnku i sol chyba raz robilem ze zwykla biala smietana i tez bylo ok

Zaloguj się aby komentować