Zachęcona aplauzem rodziny (jeden bochenek zjadły dzieci z samym masłem) zrobiłam kolejne podejście. Tym razem głębsze nacięcie sięgające aż do piętki, pięknie się rozeszło. Jeśli chodzi o mąkę zrobiłam miks 300g 1050-tki i 100g 450-tki. Ciekawi mnie, jak będzie wyglądać puszystość po przekrojeniu, na razie jest świeżo wyciągnięty z piekarnika, muszę poczekać.
44e99c5d-d7ed-4f5c-ae37-5568c722b736
Dzienpachniejakpoczatek

@GazelkaFarelka Już przepadałaś.

GazelkaFarelka

@Dzienpachniejakpoczatek Nie mam czasu na codzień bawić się w takie rzeczy. Teraz jest długi weekend to spędzam go w kuchni Ale przepis zapisuję, będzie można upiec od czasu do czasu jak zabraknie chleba na niehandlową niedzielę czy święto. U mnie w okolicy nie ma dobrego chleba, jak nie kupimy zawczasu w mieście to zostaje nam jakieś paczkowane krojone g..no, które już w sklepie jest czerstwe.

GazelkaFarelka

Przekrój bardziej puszysty niż poprzednio, jednakże trudno stwierdzić czy to dzięki dodatkowi białej mąki czy lepszemu nacięciu.

2fc93274-118d-446f-bd86-3a9c5bdf088a

Zaloguj się aby komentować