@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ to samo z miłośnikami flaczków. Powiedz,. że nie lubisz, a usłyszysz, że to dlatego że nigdy dobrych nie jadłeś xD
@moll coś takiego mógł napisać tylko ktoś, kto nie jadł flaczków, a dziedzictwo kulinarne jego rodu zaczyna i kończy się na polaniu kebaba z dowozu domowym keczupem. Pozdrawiam cieplutko.
@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ xD
pudło! dziedzictwo mojego rodu to pierogi drożdżowe z wiśniami według receptury mojej babci i kilka innych szlachetnych dań z jej repertuaru, które zgodnie z tradycją kręcę ręcznie, a nie jakaś nowomoda z robotami i innymi wynalazkami dla leni i łamag ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@moll i co? Może czerniny też nie lubisz?( ‾ʖ̫‾) Albo farszu z dudek?
@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ z czerniną trafiłeś, do tego nawet babcia nie przekonała, za to czarny salceson sama mieszałam xD
co to farsz z dudek?
@moll dudki/dutki - płuca. Można używać jako farsz albo wkroić do zupy.
@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ płuca świńskie to na pasztetową przerabialiśmy. Ogólnie podroby lubię. Takie ozorki w galarecie to poezja.
Ryjek zjesz?
@moll ozór w ogóle liczy się jako podroby? Jeden z najsmaczniejszych mięśni. Ryja jako takiego nie jadłem, najwyżej bigos a'la Boczek, albo policzki(chyba lepsze od polędwiczki nawet)
@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ część osób go tak zalicza, bo "nieapetyczny" xD
Policzki są pycha, zgadzam się
@moll Nie zna życia, kto nie lubi obgryzać kurzych łapek!
@paramyksowiroza jejku, ale tego dano nie jadłam! takie ładnie opieczone dawaj
@moll Tamte są w stylu dim-sum. Gotowanie, suszenie, smażenie i duszenie powodują że skórka jest miękka, ale bardzo ciekawie sprężysta.
Ale opieczone też są spoko
@paramyksowiroza babcia robiła pieczone w brytfannie na piecu kaflowym takim kuchennym. Razem z innymi kawałkami kurczaka. Najpierw dusiła,.potem przesmażała na koniec, żeby skórka była chrupka i rumiana.
Coś nie do podrobienia. Kurze łapki były zawsze moje
Ale mnie nostalgia złapała...
@moll A koguci grzebień też jadłaś? Ja się na to nie załapałem, ale mama z rodzeństwem całe wojny urządzali w dzieciństwie o to, komu przypadnie ten smakołyk.
@paramyksowiroza Tradycyjna nazwa tego przysmaku to liżme
@moll A, no i mam słabość do azjatyckiej zupki na łapkach i skrzydełkach. Sok z liimonki, sos rybny, szczypiorek i chill robią robotę
@paramyksowiroza to akurat był przysmak taty. Dostawał szyjki z łebkami i czyścił wszystko
@paramyksowiroza o widzisz. A ja azjatyckich zupek na razie nie uskuteczniam. Moje chłopaki nie są zupożerne, więc z kuchni azjatyckiej próbuję drugie dania na razie
@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___
@Rusty ale po co przerabiać mój mem na taki sam jak wszystkie inne
@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ To co zrobiłem nie ma większego sensu, ale przyznaj że wyszedł ładnie
Zaloguj się aby komentować