Za każdym razem, gdy wspomnę, że nie toleruję surowych pomidorów... Dlaczego entuzjaści wszystkich innych warzyw i owoców potrafią się zachować jak ludzie, a u pomidorzarzy jak u małp w chlewie obsranym pestkami? #jedzenie #memy #heheszki #zalesie #memwlasny
2a4d24f3-429e-4c75-b0fc-20c906cf5ea1
moll

@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ to samo z miłośnikami flaczków. Powiedz,. że nie lubisz, a usłyszysz, że to dlatego że nigdy dobrych nie jadłeś xD

juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___

@moll coś takiego mógł napisać tylko ktoś, kto nie jadł flaczków, a dziedzictwo kulinarne jego rodu zaczyna i kończy się na polaniu kebaba z dowozu domowym keczupem. Pozdrawiam cieplutko.

moll

@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ xD


pudło! dziedzictwo mojego rodu to pierogi drożdżowe z wiśniami według receptury mojej babci i kilka innych szlachetnych dań z jej repertuaru, które zgodnie z tradycją kręcę ręcznie, a nie jakaś nowomoda z robotami i innymi wynalazkami dla leni i łamag ( ͡° ͜ʖ ͡°)

juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___

@moll i co? Może czerniny też nie lubisz?( ‾ʖ̫‾) Albo farszu z dudek?

moll

@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ z czerniną trafiłeś, do tego nawet babcia nie przekonała, za to czarny salceson sama mieszałam xD


co to farsz z dudek?

juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___

@moll dudki/dutki - płuca. Można używać jako farsz albo wkroić do zupy.

moll

@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ płuca świńskie to na pasztetową przerabialiśmy. Ogólnie podroby lubię. Takie ozorki w galarecie to poezja.


Ryjek zjesz?

juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___

@moll ozór w ogóle liczy się jako podroby? Jeden z najsmaczniejszych mięśni. Ryja jako takiego nie jadłem, najwyżej bigos a'la Boczek, albo policzki(chyba lepsze od polędwiczki nawet)

moll

@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ część osób go tak zalicza, bo "nieapetyczny" xD


Policzki są pycha, zgadzam się

paramyksowiroza

@moll Nie zna życia, kto nie lubi obgryzać kurzych łapek!

dc64a46a-0fa8-4ccd-bfa6-19e8193900c9
moll

@paramyksowiroza jejku, ale tego dano nie jadłam! takie ładnie opieczone dawaj

paramyksowiroza

@moll Tamte są w stylu dim-sum. Gotowanie, suszenie, smażenie i duszenie powodują że skórka jest miękka, ale bardzo ciekawie sprężysta.

Ale opieczone też są spoko

c6f4db7f-c19e-4af4-8e29-fb733eee0ae0
moll

@paramyksowiroza babcia robiła pieczone w brytfannie na piecu kaflowym takim kuchennym. Razem z innymi kawałkami kurczaka. Najpierw dusiła,.potem przesmażała na koniec, żeby skórka była chrupka i rumiana.

Coś nie do podrobienia. Kurze łapki były zawsze moje


Ale mnie nostalgia złapała...

paramyksowiroza

@moll A koguci grzebień też jadłaś? Ja się na to nie załapałem, ale mama z rodzeństwem całe wojny urządzali w dzieciństwie o to, komu przypadnie ten smakołyk.

juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___

@paramyksowiroza Tradycyjna nazwa tego przysmaku to liżme

paramyksowiroza

@moll A, no i mam słabość do azjatyckiej zupki na łapkach i skrzydełkach. Sok z liimonki, sos rybny, szczypiorek i chill robią robotę

https://www.youtube.com/watch?v=FwEWz-Gz7gQ

moll

@paramyksowiroza to akurat był przysmak taty. Dostawał szyjki z łebkami i czyścił wszystko

moll

@paramyksowiroza o widzisz. A ja azjatyckich zupek na razie nie uskuteczniam. Moje chłopaki nie są zupożerne, więc z kuchni azjatyckiej próbuję drugie dania na razie

Rusty

@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___

7a3f9414-c901-478e-bb1a-47c69fd2b2a6
juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___

@Rusty ale po co przerabiać mój mem na taki sam jak wszystkie inne

Rusty

@juj_chebany_pierdonauta_kosmolony___ To co zrobiłem nie ma większego sensu, ale przyznaj że wyszedł ładnie

Zaloguj się aby komentować