#mollgotuje #jedzenie #bojowkapiekarska #gotujzhejto
wyglada zajebiscie, poka potem te babeczki! bedziesz czyms przystrajac babe?
@yeebhany baba będzie tytłana w czekoladzie. A te babeczki z tyłu to mini serniczki, też się studzą. Na nie na górę pójdzie najprawdopodobniej tarte jabłko w galaretce cytrynowej, bo garaż jabłkom coś nie służy i muszę szybko zużyć. A pierwotnie miałam robić żelkę malinową.
@moll Drożdzowe?
@Elektryczny_pomidor babka proszkowa
@moll
@Elektryczny_pomidor widzisz i ręki byś nie miał
Za to chodzi za mną cały czas gotowana,.ale do tej pory formy nie kupiłam. Wtedy mogłabym się też pokusić o zrobienie budyniu (tego takiego staropolskiego, bo to co teraz nazywamy budyniem to kisiel mleczny)
@yeebhany tak to wygląda po wyłożeniu jabłek. Rozkrojony wrzucę jutro, bo musi to stężeć do końca
@moll ciekawe czy byś tak umiała mefedronu ugotować, no ciekawe ciekawe
@JesteDiplodokie nigdy nie gustowałam w koszernej kuchni, więc nie mam pojęcia xD
@moll Urokliwa babka, nawet bez makijażu.
@Mr.Mars
@moll faktycznie fajna podstawka pod wypieki. Z nierdzewki robiłaś?
@rakokuc kupiłam w Lidlu w dwupaku takich
@moll: U mnie dwie z różnych przepisów - cytrynowa i zwykła wielkanocna z książki z PRL.
@MarianoaItaliano dobry przepis na cytrynową bym chętnie przygarnęła, bo nie mam
@moll robiłem z tego tylko zamiast margaryny, masło - to jest ta mniejsza bo z tej samej porcji wyszły jeszcze dwie mniejsze do koszyczka ze święconką
@MarianoaItaliano dzięki serdeczne!
@moll jak na moje oko jedno i drugie, wypiek całkiem zacny.
@Armo11 tylko babka mi się minimalnie ukruszyła przy wyciąganiu z formy
@moll ja zawsze smaruję formę roztopionym masłem i posypuje bułką tartą.
@Armo11 miałam przesmarowaną i osypaną formę, ale czasami mimo to odrobinka się ukruszy
Zaloguj się aby komentować