Wyszła prawie idealnie...
#mollgotuje #jedzenie #bojowkapiekarska #gotujzhejto
fc0eef66-da47-4862-acc2-85f7491601e8
yeebhany

wyglada zajebiscie, poka potem te babeczki! bedziesz czyms przystrajac babe?

moll

@yeebhany baba będzie tytłana w czekoladzie. A te babeczki z tyłu to mini serniczki, też się studzą. Na nie na górę pójdzie najprawdopodobniej tarte jabłko w galaretce cytrynowej, bo garaż jabłkom coś nie służy i muszę szybko zużyć. A pierwotnie miałam robić żelkę malinową.

1d6c3f61-1b0a-4143-95ad-f556e633899f
moll

@Elektryczny_pomidor babka proszkowa

Elektryczny_pomidor

@moll A na zdjęciu bałbym sobie rękę uciąć, że drożdżowe.

moll

@Elektryczny_pomidor widzisz i ręki byś nie miał akurat za babkami drożdżowymi jakoś mocno nie przepadam

Za to chodzi za mną cały czas gotowana,.ale do tej pory formy nie kupiłam. Wtedy mogłabym się też pokusić o zrobienie budyniu (tego takiego staropolskiego, bo to co teraz nazywamy budyniem to kisiel mleczny)

moll

@yeebhany tak to wygląda po wyłożeniu jabłek. Rozkrojony wrzucę jutro, bo musi to stężeć do końca

b8937720-4b45-424f-9b38-fbc14658d393
JesteDiplodokie

@moll ciekawe czy byś tak umiała mefedronu ugotować, no ciekawe ciekawe

moll

@JesteDiplodokie nigdy nie gustowałam w koszernej kuchni, więc nie mam pojęcia xD

Mr.Mars

@moll Urokliwa babka, nawet bez makijażu.

rakokuc

@moll faktycznie fajna podstawka pod wypieki. Z nierdzewki robiłaś?

moll

@rakokuc kupiłam w Lidlu w dwupaku takich były w zeszłym roku jakimś jednym rzutem na sklepach

MarianoaItaliano

@moll: U mnie dwie z różnych przepisów - cytrynowa i zwykła wielkanocna z książki z PRL.

390a63d6-382e-4bcd-8bda-75142f1de7d8
moll

@MarianoaItaliano dobry przepis na cytrynową bym chętnie przygarnęła, bo nie mam

moll

@MarianoaItaliano dzięki serdeczne!

Armo11

@moll jak na moje oko jedno i drugie, wypiek całkiem zacny.

moll

@Armo11 tylko babka mi się minimalnie ukruszyła przy wyciąganiu z formy

Armo11

@moll ja zawsze smaruję formę roztopionym masłem i posypuje bułką tartą.

moll

@Armo11 miałam przesmarowaną i osypaną formę, ale czasami mimo to odrobinka się ukruszy

Zaloguj się aby komentować