Wtorkowa kontrola garów. Nie było w niedzielę to jest dziś, przed Państwem rosół. Wybaczcie suszony lubczyk. #rosół #jedzenie #jedzzhejto #gotujzhejto
5cac4cef-ab98-419f-8501-ed4f33cdbb80
Slavica

@JMorrison szanuję za lubczyk, smakowicie to wygląda :)

daeun

@JMorrison wrzucilas pora w calosci i za chwile wyjmiesz go i wyrzucisz. U mnie w rosolku wszystko musi byc posiekane, bo wszystko musi byc zjedzone. Tutaj nie ma nawet jak łyżki zanurzyć. Kariery w kuchni to Ty nie zrobisz. Smacznego i pozdrawiam.

JMorrison

@daeun nic nie wyrzucę, nie bój nic. To że robię inaczej od ciebie to nie znaczy, że cały wklad wyrzucam xD

Tervaskanto

@JMorrison no ale jak to tak rosół we wtorek? tak nie można

JMorrison

@Tervaskanto jak tęskno to można

trsh

@JMorrison też nie rozumiem tych rosołów z warzyw w całości - wygląda może fajnie na fotkach ale wydaje się mocno niepraktyczne. Później takie ugotowane jeszcze raz wyjmujesz i kroisz to dopiero wtedy na kawałki?

JMorrison

@trsh dokładnie. Ja jem wszystko, ale różowa np. Nie lubi selera to wtedy sobie wybiera, co chce

AltCtrlDelete

@trsh u mnie wszystkie warzywa oprócz marchewki się wyrzuca. Marchewke zjada się w większych kawałkach, bez żadnego tarcia/siekania.

Rosół z warzywami to nie rosół tylko warzywna.

sluzbowypenis

@JMorrison To czerwone to papryka? ಠ_ಠ Nigdy nie widziałem w rosole. Ale smacznego, sam bym zjadł rosołku, dawno już nie robiłem. U mnie za to dziś grane są gołąbki. A jeśli chodzi o warzywa z rosołu, to ja też wyrzucam wszystko poza ewentualnie marchewką. Warzywa są tam w końcu po to, aby oddać cały swój smak do wywaru. Czasami mi się zdarzy jeszcze zjeść takiego wygotowanego pora z odrobiną masła i pieprzu. Pietruszki, selery, cebule - to wszystko ląduje w koszu.

GazelkaFarelka

@JMorrison u mnie też się w całości warzywa gotuje w rosole. Rosół to klarowna zupa a nie krem z warzyw.

sierpeq

ja gotuję rosół 5 godzin, wtedy jest idealny wywar ze wszystkiego - po takim czasie przecedzam wszystko, nie wyobrażam sobie jeść cokolwiek z pierwotnego wkładu, przecież to smaku nie ma po takim czasie ಠ_ಠ

za to taki wywar jest tak zajebisty, że nie trzeba solić ani dodawać żadnych kostek, glutaminianów itd. - czyste płynne złoto

Paulie

@GazelkaFarelka szczególnie że jak pokroisz marchewkę do gotowania to rosół jest zbyt słodki, a marchewka miękka i bez smaku.

zboinek

@trsh ja często gotuje z całych warzyw bo zależy mi tylko na wywarze. Jak gotuje krupnik to wtedy wszystko tre albo siekam przed gotowaniem

JMorrison

@sluzbowypenis papryka, papryka, leżała w lodówce już pomarszczona to wzbogaciła wywar są też 2 pieczarki

Frus

Zawsze gdy gotowałem jakąś zupę, przykładowo w planach była jarzynowa to i tak najpierw wychodził mi rosół xD.

Gdy ktoś wpadł z niezapowiedzianą wizytą a ja byłem w trakcie gotowania to często odwiedzający mnie kolega prosił o nalanie wywaru, bo ten smakował jak rosół :P.

VonTrupka

@JMorrison za lubczyk to 2 pioruny

Zaloguj się aby komentować