#onet #gotowanie #heheszki #codo ...
Ktoś może nie wiedzieć jak rozpoznać zepsute mięso, a ktoś inny nie potrafi napisać "naprawdę". Nikt nie jest doskonały ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@jaczyliktoo ehh faktycznie ( ಠ ͜ʖಠ)
Wydaje mi się, że takie banały piszą, by ściana tekstu powstała, by niby było coś do czytania - większość artykułów dziś daje chwytliwy tytuł np. zobacz jak zrobić X, potem kilka akapitów banałów czym jest, do czego służy X, a na koniec dwa zdania, że najlepiej kupić w markecie czy coś
To jak filmiki na YouTube albo podcasty, z których nic nie wynika (z „może trzeba zrobić to i to" na koniec podcastu jest „może trzeba, może nie trzeba") a trwają po kilkanaście, kilkadziesiąt minut. Ale ile reklam wysłuchasz to kasa twórcy...
@Semicolon Tak, pisalem wczoraj to nawet w tym poscie o gotowaniu ze najczesciej ludzia brakuje info o takich pierdolach. Master chefow jest od cholery, urywaja filmiki aby robil jak najszybciej i ludzie (znowu podaje jako przyklad krojenie cebuli) nie maja podstawowej wiedzy (edit bo mialem zacmienie i skonczylem zdanie w polowie xD)
@Semicolon Wiesz, kolega na studiach miał w pokoju ziomka który co weekend woził brudne ciuchy żeby mu w domu mama uprala i nie wiedział jak się gotuje parówki
@Semicolon gdybys mial troche wiecej stycznosci z miesem niz tylko kupienie i przerobienie na kotlety na drugi dzien to wiedzialbys ze nieraz okreslenie czy mieso sie zepsulo czy moze jest z nim wszystko ok nie jest takie proste. Chodzi glownie o wyrob domowych wedlin, gdzie mieso peklujesz np tydzien albo dwa. W ciagu kilku lat mojej przygody z tym tematem spotkalem sie juz z wieloma sytuacjami, gdzie sam musialem poswiecic troche czasu na lekture zeby okreslic, ze to co wydawalo mi sie objawem zepsucia okazywalo sie naturalnym procesem zachodzacym w miesie. I wyglada to roznie w zaleznosci czy jest to drob, wolowina czy wieprzowina wiec nie oceniaj tak pochopnie wszystkich swoja miara, chociaz wiem ze w tym artykule pewnie jest gowno napisane, jak to na onecie, stad zapewne Twoja reakcja
@Pirazy Psucie się mięsa to proces jak najbardziej naturalny. Tak, że ten tego...
@dziedzicpruski widze kolega z tych co "nie wiem, ale sie wypowiem", chyba ze to mial byc zart, to nawet smieszny, ten tego...
@Semicolon tu nie chodzi o tłumaczenie tylko o kliknięcie
Zaloguj się aby komentować