#wedzenie #jedzenie #gotowanie #wedliny #hobby
@Dzienpachniejakpoczatek zazdroszczę wędzarni. Smacznego!!
@Astro Powiem szczerze, że długo się zbierałem z kupnem elektryka ale warte każdej złotówki. Na allegro ktoś udowodnił, że można nawet w blokach
@Dzienpachniejakpoczatek technicznie się da. Ale jak spółdzielnia/wspólnota się zorientuje to pewnie go zlinczują.
@Dzienpachniejakpoczatek jakby nie zajmowało pół kuchni... I było deko bardziej pasujące do wnętrza to może może....
@Dzienpachniejakpoczatek Ja już za tydzień pekluję, a za dwa tygodnie wędzenie. Ale wędzenie tradycyjne, na razie mam drewna na kilka lat, a też nie mam ciśnienia na elektryka. Muszę tylko pomyśleć o jakiejś suszarni, bo w tradycyjnej wędzarni suszenie jest trudne, chwila nieuwagi i klops.
Kolorek bardzo ładny, w przekroju też ładne, gratulacje.
@s_____ Ja się ratowałem termoobiegiem w piekarniku ale za mały przepływ powietrza.
@Dzienpachniejakpoczatek zainspirowałes mnie, jak będę wędził tez coś wrzucę
Super! Ja się po schabie będę zabierać za drób. Myślę nad piersią z kurczaka i indykiem. Masz jakieś rady, bo jestem początkująca w temacie. Ale schab wyszedł zacnie
@Sakada Z drobiu tylko wędzone udka robiłem, metodą Nomarta, że najpierw parzenie a dopiero później peklowanie na mokro i wędzenie.
@Dzienpachniejakpoczatek Mięso ze sklepu czy od chłopa?
@Nighthuntero Ze sklepu, obecnie nie mam już dostępu do mięsa od chłopa.
@Dzienpachniejakpoczatek Mam ślinotok! Wspomnienie z dzieciństwa
@Dzienpachniejakpoczatek wygląda ekstra!
@Dzienpachniejakpoczatek A według mnie nie, mam elektryczna wędzarnie, ale odkąd kupiłem piekarnik parowy i robię wędliny w 60 stopni para 12h to ciężko zebrać się do wędzenia
@krash No ale to chyba zupełnie inna wędlina? Masz jakieś fotki?
@Dzienpachniejakpoczatek Z zewnatrz wygladalo jakby schab mial cala mase przerostow jak w karkowce a tu tak ladnie.
@hermes600 Zostawiam właśnie trochę tłustego z wierzchu bo tak u mnie w domu lubią.
@Dzienpachniejakpoczatek piękna, różowiutka szyneczka, palce lizac, gratki!
@Dzienpachniejakpoczatek Rzeczywiście inna bardziej soczysta wszyscy chętnie po nią sięgają niż po wedzonke bo lepiej pachnie. Chociaż w tym roku wędzonka też wyszła jak nigdy
@krash Masz gastronomiczny piekarnik parowy czy piekarnik z funkcją pary?
@Dzienpachniejakpoczatek Electrolux. Wędlina 48h w solance. Później wsadzam w worki próżniowe i do piekarnika. Para przenika
@krash To też mam taki lub podobny. Będę musiał spróbować.
@Dzienpachniejakpoczatek Dawaj na priv w tygodniu to powiem co i jak
@Dzienpachniejakpoczatek Co kurwa? Wędzarnia podłączona do wentylacji okapowej? Ja pierdole. Współczuje ludziom w tym bloku.
@Dzienpachniejakpoczatek sam rozbierasz mięso? Moja mama też tak robi i schab wychodzi super. Jak się kupi że sklepu schab, to jest bez tego tłuszczu i mi zawsze wychodzi wtedy suchy jak podeszwa.
@GazelkaFarelka Z Lidla tylko wybieram z tłuszczykiem z wierzchu. Raz mi wyszedł schabobaleron nawet. XD
@Dzienpachniejakpoczatek Jak ze sklepu
@zboinek Niestety nie ma już dostępu do mięsa od chłopa.
narobiłeś smaka
@krash "Dawaj na priv w tygodniu to powiem co i jak
pisz tutaj to więcej osób skorzysta.
Zaloguj się aby komentować