Wczorajsze wypociny. Zelka z malin. Maliny mrożone podgrzalem, przecedzilem przez sito. Akurat wyszło 300 gram już po przecedzeniu, dodałem 6 gram pektyny, 2 gramy żelatyny, 20 gram cukru. Całość zamrozilem w formie 20 cm. Później zrobiłem brownie, ale przepis na nie jutro wrzucę bo nie chce mi się z łóżka wstawać. Do tego mus z białej czekolady taki sam jak do jabłuszek z poprzedniego wpisu.
Ogólnie rzecz biorąc wczoraj chyba czekoladą mnie nie lubiła albo czekolada z Auchan się na mnie obraziła że jej nie lubię. Odkąd zacząłem korzystać z czekolady callebaut to jak nagle mi braknie to z ociężałością kupuje jakąkolwiek inną, a że po świętach Auchan świecił pustakami na dziale z czekoladą to padło na czekoladę z Auchan która za pierwszym razem mi się zwarzyla jak dodałem do niej żółtka.
Cóż... Czasem i tak bywa. Za mus wyszedł mi wspaniały, kremowy, bo nie ubilem śmietanki na sztywno tylko tak na 3/4.
Jutro będę czekał na recenzję od współpracowników.
#radiopiecze
735b17d2-caa6-4df3-81f5-7718d524f88d
1bf4756a-98b6-4e68-883f-dfd736d126ea
Dzienpachniejakpoczatek

@radio20 Piękne, ja nie mam cierpliwości do cukiernictwa.

NigdyNieZgadnieszGdzieOtwarliParasol

@radio20 koniecznie jutro pokaż w przekroju!

theicecold

@radio20 wypociny? To jest przecież jest świetne.

Shotsel

@radio20 ja lubie uzywac lidlowej finn care. Cena/jakosc dla mnie dobra. Nie rozwarstwia sie przy rozpuszczaniu

radio20

@Shotsel właśnie ostatnio robiłem ze szwagrem blind test i pod względem smaku biała czekolada jest bardzo podobna do Callebauta, ale nie miałem okazji jeszcze pracować z nią hurtowo, a jest o połowę tańsza jak Callebaut.

pamiętam, że lekko różni się ilość tłuszczu od Callebaut W2, ale do domowego zastosowania to różnicy nie ma

Zaloguj się aby komentować