Powiem Wam, że zdarzało mi się jadać gorszy w restauracjach, jak na gotowiec jest całkiem przyzwoity, baza to nie sypki proszek jak zupka chińska tylko bulion skondensowany coś jak te w słoiczkach.
Muszę kupić taką gotową bazę bo zdaje to egzamin, smakowo na prawdę dobre.
#jedzenie #jedzzhejto
To nie pierwsza opinia, że żamen jest naprawdę niezły. Muszę spróbować :)
@Odwrocuawiacz Tyn? https://taniomam.interia.pl/hitowe-promocje/news-ramen-juz-nie-tylko-w-restauracji-japonska-zupa-w-ofercie-za,nId,7331421
Polecam tagi:
#chinskiezupki #kuchniaazjatycka
@Opornik nie taki.
@Odwrocuawiacz to może wrzuć jaki
@Odwrocuawiacz gadaj nie trzymaj w niepewności zaraz do żabki idę
@Odwrocuawiacz widziałem go na półce. Ale on chyba ze 22 zł kosztuje! Moim zdaniem to za dużo o jakieś 7 :)
Ale z ciekawości dziś spróbuję (bez przekonania, uważam że na szybko jestem w stanie zrobić lepszy :)
@Astro 19.99 płaciłem wczoraj.
Ja też robię samodzielnie ramen więc gotowce nie mają podjazdu.
Mimo wszystko uważam, że jak na gotowca jest całkiem ok bo jak wspomniałem zdarzało mi się jadać gorszy w knajpach ramenowych za dużo większą kasę.
na szybko jestem w stanie zrobić lepszy
@Astro rozumiem że z gotowego już wywaru który wcześniej przynajmniej 8 godzin sobie pyrkał na wolnym ogniu?
@wonsz można prykać rosół 8 godzin albo użyć szybkowaru. Szukaj rozwiązań a nie problemów.
@Astro chyba najwyższy czas zacząć sprzedawać szybkowary do Azji
@wonsz koniecznie!
@wonsz mnie to wlasnie wyprawy do Japonii i Koreii przekonaly do uzywania szybkowaru.
@Mielonkazdzika O pacz pan, tyle filmów z tamtejszych knajp co obejrzałem próbując ogarnąć najlepsze podejście do ramenu i ani jednego szybkowara nie widziałem
@wonsz czesto udaja
@Mielonkazdzika a używanie szybkowaru to jakiś problem? Normalne narzędzie w kuchni.
Mówi się w necie że do bulionu tonkotsu szybkowar się nie nadaje. Da się i to przeskoczyć ostatnio robiłem tego typu bulion i wyszedł pyszny. Po obróbce w szybkowarze trzeba było troszkę go pogotować w otwartym garze. Wyszedł pyszny.
@ColonelWalterKurtz zle mnie zrozumiales, ja uwielbiam szybkowar i juz znany jestem z tego ze wszystkim polecam instant pot. Wszystko wychodzi smaczniejsze a do tego szybciej sie gotuje.
Ale co tam robi kukurydza?
@Taxidriver ramen ma to do siebie, że tylko ogranicza Cię własna wyobraźnia, tutaj jest gotowiec i nie dodawałem tam nic poza jajkami.
Robiąc samemu też często dodaję kukurydzę, bo fajnie przełamuje smak i nadaje słodkości.
Mój faworyt ramenowy z najlepszej knajpy z Wrocka ma np. Pistacje
@Odwrocuawiacz lubię rameny ale nie czarujmy się, tak samo jak wiele innych dań azjatyckich, to są tak zwane "zupy śmieciowe".
do swoich też wrzucam co mi wpadnie w ręce
@Opornik no ja nawet do jarzynowej dodaję rzeczy i przyprawy co się kucharzom nie śniło
Tak samo podchodzę do wielu innych dań, leczo, chilli con carne czy nawet korma
@Taxidriver zdaje sie na Hokkaido kukurydza w ramenie to standard.
@Odwrocuawiacz jaki to najlepszy ramen wg ciebie? Najlepszy jaki jadłem we wro to spicy miso z yatta ramen
@kuba-brylka Ato Ramen we Wrocku jest najlepsze moim zdaniem.
Mnie osobiście najlepiej posmakował pistacjowy.
Nie zrażaj się kolejką do wejścia, warto poczekać
@Odwrocuawiacz polecam spróbować moją propozycję, jest kawałek do podjechania, ale również warto
@kuba-brylka akurat moje rejony to są więc spróbuję
Dzięki za polecajkę dam znać jak było.
ale poka zdjęcie jak to wyglada na półce
@Half_NEET_Half_Amazing chyba ten bo ma kukurydzę ale nie wiem czy jest warty dwie dychy
@Opornik tak to ten
@Opornik dzięki za dostarczenie. To przerosło opa
@monke wyjebałem pudełko xD a google chyba działa u każdego?
@Odwrocuawiacz u Ciebie widocznie nie xD
W tym gotowym ramenie jest już jajko przygotowane?
Zaloguj się aby komentować