Wczoraj po raz pierwszy uczyniłem pizzę Detroit style, blaszka, kamień, 300°C w piekarniku i nawet wyszła. Jak prawdziwy człowiek kultury zjadłem z domowym sosem czostkowym, don't judge me ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wnioski:
#jedzenie #gotujzhejto #pizza
Wnioski:
-
Trzeba rozdrabniać lepiej pomidory i krócej redukować bo zbyt gęsty sos nie wlał się zbytnio pod ser.
-
Nie robić nigdy więcej bo może i smaczne, ale tłuste i ciężkie w opór. Italia > murica ¯\_(ツ)_/¯
#jedzenie #gotujzhejto #pizza
Italia > murica
@Stashqo : duh... chociaż, NYStyle pizza podobno zacna
@sireplama NY pizza to tylko napoletana co nie wyrosła. Change my mind
Żarty oczywiście, każdemu wedle smaku, jak dla mnie to pupy nie urywa. Niespodziewanie podeszła mi za to romana, zdecydowanie mój nr.1 jeśli chodzi o pizze na grubym.
@Stashqo nie wyrosla i pojawilo sie na niej salami/pepperoni ?
Italia > murica
@Stashqo Bo ja wiem. Może nie jadłem dobrej włoskiej (choć wielu pizz próbowałem we Włoszech) ale prawdziwa Chicago-style pizza też robi robotę. To zupełnie inny typ jedzenia, ale też bardzo, bardzo dobry (próbowałem w Lou Malnati’s).
Zaloguj się aby komentować