Wczoraj po raz pierwszy uczyniłem pizzę Detroit style, blaszka, kamień, 300°C w piekarniku i nawet wyszła. Jak prawdziwy człowiek kultury zjadłem z domowym sosem czostkowym, don't judge me ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wnioski:

  1. Trzeba rozdrabniać lepiej pomidory i krócej redukować bo zbyt gęsty sos nie wlał się zbytnio pod ser.
  2. Nie robić nigdy więcej bo może i smaczne, ale tłuste i ciężkie w opór. Italia > murica ¯\_(ツ)_/¯

#jedzenie #gotujzhejto #pizza
e4201d00-967d-4fa4-a0de-fe8884cb7fa4
sireplama

Italia > murica


@Stashqo : duh... chociaż, NYStyle pizza podobno zacna

Stashqo

@sireplama NY pizza to tylko napoletana co nie wyrosła. Change my mind


Żarty oczywiście, każdemu wedle smaku, jak dla mnie to pupy nie urywa. Niespodziewanie podeszła mi za to romana, zdecydowanie mój nr.1 jeśli chodzi o pizze na grubym.

sireplama

@Stashqo nie wyrosla i pojawilo sie na niej salami/pepperoni ?

LondoMollari

Italia > murica


@Stashqo Bo ja wiem. Może nie jadłem dobrej włoskiej (choć wielu pizz próbowałem we Włoszech) ale prawdziwa Chicago-style pizza też robi robotę. To zupełnie inny typ jedzenia, ale też bardzo, bardzo dobry (próbowałem w Lou Malnati’s).

Zaloguj się aby komentować