Alez to jest satysfakcjonujące tak ugniatać delikatnego placuszka, czuć to powietrze pod palcami i wypychać je na boki
Zauwazylem jak ważne jest ułożenie palców podczas poruszania się po powierzchni, żeby układać je po co raz większym luku idąc w stronę brzegów, starać się wszystko robić w uporządkowany sposób a nie jak do tej pory, po prostu ugniatać.
Kolejny element do nauki, jaram się
#pizza #hejtopizza
Ps. To ciasto na poolishu jest genialne
Twój wpis to kulinarna pornografia
Takie pizzerynki to w piekarniach sprzedają za 5zl. Rozmiar ma znaczenie
@kodyak @vredo
Bulwa nać ja o jedzeniu a wy tylko jak w to ciasto wsadzić XD
@Bankrut.pl bez kontekstu to jest takie fajnie zboczone
@Bankrut.pl pewnie tak dobre że od razu bym wypluł... i zjadł jeszcze raz
@PlatynowyBazant20 Raz wystarczy
@Bankrut.pl na czym pieczesz pizzę? Jak wygląda ten proces?
@Evensah piecyk kopulkowy g3ferrari
Dobra @Bankrut.pl powiedz czy piszesz na kamieniu i czy moze podzielisz się swoim przepisem na ciasto?
Ale smaka narobiles
@zemstakosiarki Na kamieniu robiłem i tez da rade;) teraz piekę w g3ferrari, ostatnio wrzucałem screena z proporcjami itp. Możesz popatrzeć. Popatrz Vito Iacopelli na YouTube i wdzystko bedzie jasne
@Bankrut.pl
I Wy serio tak jecie taki kawał suchego ciasta (czy tam z oliwą) na brzegach?
@Mik One nie jest suche, hydr 73%
Ten chłop to chyba codziennie pizzę wpierdala
@gumowy_ogur dokładnie. Dzisiaj będą 4
Czego używasz do wyrabiania? U mnie semolina za każdym razem. Ostatnia picka z piecyka
@Hawajskadlakazdego semolina pół na pół z mąką.
Jakiej hydr jest Twoja pizzka?
Zaloguj się aby komentować