W maszynce ciach, ciach, ciach, do słoiczka ciach, ciach, ciach i oasteryzujemy. Potem w zimie szarlotka robi się piętnaście minut jeżeli jabłka są gotowe ze słoika.
15 kilo szarej renety zachomikowane i się zastanawiam czy jeszcze dokupić...
Moja słowiańska dusza nie jest chyba wystrączajaco słowiańska bo nie robię przetworów na zimę. Wyjątkiem są przecier pomidorowy i właśnie jabłka.
#gotowanie
ab951fc8-120f-4dd4-8b40-115b193aaeb3
8bdd6d52-93cd-4d00-aa60-34a453fdad04
Lubiepatrzec

To jeszcze przygotuj ciasto na szarlotkę i zamroź a tuż przed użyciem zetrzyj na tarce bez czekania aż się rozmrozi. Do pieca i będziesz miał szarlotkę w 5 minut plus pieczenie

pigoku

@Lubiepatrzec niby można ale na ciasto mam już swój patent i to jest chwila moment. Z tartego nie zrobił ymntez takiej ładnej w tortownicy jak robię.

VonTrupka

ogóry zakisił?


co to za słowianin? ( ͠° ͟ʖ ͡°)

pigoku

@VonTrupka a, no parę słoików i owszem ale bez rozmachu. Takie to widzisz geny jakieś nie dorobione 😁

Zaloguj się aby komentować