#gotujzhejto
@wonsz kurde, zazdro
@Tylko_Seweryn no to jeszcze trochę potrwa, bo na razie obrabiam surowiec bazowy, jeszcze nie mam pomysłu na całość. Papryka, kolendra, może ryż...albo kapusta i domowy sos arabski czostkowy
@Tylko_Seweryn a jeszcze słoiczek do piwnicy z najpiękniejszych kawałków, w domowym soku pomidorowym, z sosem sojowym i przyprawami
@wonsz to wołaj, ale będzie sztosiwo
@Tylko_Seweryn jestem w połowie drogi a i ograniczenia hejto nie pomagają...papryka, pietruszka, sos pomidorowy i ryż, drugie pół będzie z sosem arabskim, kolendrą i kapustą, ser pewnie pójdzie do wszystkich.
@wonsz ja pierdole, ale zacne
@Tylko_Seweryn w międzyczasie partnerka wyjęła swoje skrzydełki z erfrajera - trochę blade bo na keto, ale zajebiste. A oprócz tego warto jeszcze kilka innych rzeczy spróbować - https://youtu.be/FXonFrCViJw
@wonsz chłopie, ja już dzisiaj limit kalorii mam osiągnięty xd Slinianki mi nie wyrobią. Ale fajne pomysły na jutro rzucasz
@Tylko_Seweryn no brukselka jest mega z tego filmu. A do zawijasów jeszcze skroiłem resztkę pora i zamiast cheddara idzie dziugas 12 miesięczny z promki...tylko muszę poczekać aż partnerka opierdoli skrzydła żeby zwolniła największy blat roboczy.
@Tylko_Seweryn let the mortal kombat begin
@Tylko_Seweryn zawinięte 12 skurwoli, z tego jeden pół na pół z każdym nadzieniem, patelnia się grzeje, zaraz będzie ostatni szlif...
@Tylko_Seweryn protip dla tych którym tęskno za tosterem - żeliwna patelnia do naleśników i ciężka deska do krojenia i zrobisz burrito, kebsa, tosty prawilne jak dawno temu we wrocku pod przejściem...
@Tylko_Seweryn
@Tylko_Seweryn
@wonsz o chlopieeeeee
@wonsz Wołowina z kapustą, to nie burrito
@Giban no taki kebs bardziej - ścinki wołowe robię z kapustą i sosem arabskim w dokładnie taki sam sposób, to tu wrzuciłem mielone i też idzie.
@wonsz Znaczy nie zrozum mnie źle, ja bym samo to mięso w bułce zjadł i byłbym kontent xD ale jakbyś dał trochę kminu rzymskiego i kolendry, to już by smakowało meksykańsko :D
@Giban wspomniany sos arabski to domowy czosnkowy dojebany mocno tostowanym kuminem, do tego kolendra tam też jest na zdjęciach. Po prostu u mnie nie każdy lubi, a ja kumin kupuję na kilogramy a kolendrę na pęczki 250g w makro
NAPIERDALAJ! Nie bierz jeńców, ni kawałka nie oszczędzaj. Jak coś spadnie na podłogę to stosuj zasadę pięciu sekund.
@vredo panie - jak mi co spadnie to muszę zdążyć przed psem a nie bakteriami. To jak ci cyganie z dowcipu co szybciej dopływali do chleba niż łabędzie.
@wonsz Na co ci tyle kaszy gryczanej.
@Opornik kaszy gryczanej wołowej, to ważny szczegół;p
@wonsz wołaj, jestem ciekawy jak wyjdzie. O przepis też się nie obrażę.
@Opornik co do przepisu zerknij wyżej w wątek @Tylko_Seweryn, chociaż tak raczej ogólnikowo, bo ja robię z czego mam akurat.
@Opornik wołam, ale jak już pisałem paczaj wyżej
No, skończyłem. Pozdrawiam wytrwałych, ja idę się wyrzygać bo w sumie byłem najedzony, ale jeden się rozpadł, to go rozkroilem do zdjęcia, ale pachniał tak ładnie, to go spróbowałem i #kurlajakietodobbbre , teraz nigdzie nie mogę go znaleźć...
@wonsz wygląda cudownie, z ciekawości, dobre po rozmrażaniu? Wrzucasz do piekarnika na rozgrzanie?
Może sam zrobie takie cudo, tortille bydlaki już mam xD
@Pawelvk w mikrofali - wiadomo tortilla będzie gumowa, ale mi to nie przeszkadza, smakuje normalnie, ew. kapusta się ugotuje
@wonsz Pomysł zacny, kasza, mielone, sosik i zielenizna do przeżucia
@FulTun czej, jaka kasza?
@wonsz Ciasto Francuskie. Gdzie pytam Mości geniuszu.
Zaloguj się aby komentować