Kurdę. Nie znam się. Nie zawsze lubię ale dostałem prośbę od różowej żeby zrobić golonkę. Padło na golonkę w piwie. Golonka miała być dawno temu ale pierwszy raz jak z naleśnikami. Do kosza.

Wiec podejście drugie. Wolnowar 8 godzin na low. Będzie podawane bez skóry.
Jeszcze nie wiem czy z musztarda czy z małosolnymi ale może tez wygrać chrzan. Nie jestem fanem golonki.

#gotujzhejto #domowelepsze
7213b530-952b-43fe-88cc-51f062704a23
MarianoaItaliano

@Astro Golonka bez skóry to jak schabowy bez panierki xD Właśnie w chrupiącej skórce jest najwięcej smaku w golonce, maczane w musztardzie i do tego piwo, pychota! Wolnowar owszem, ale zapiecz potem ta golonkę na chrupiąco w piekarniku ze skórką.

Astro

I tak i nie. W jednym mieszkaniu jest tylko indukcja a w drugim mam jeszcze nie podłączoną kuchnie gazową. Jak nie masz jak porządnie opalic skory to imho lepiej podać bez.

I to nie podlega dyskusji.

@MarianoaItaliano

UncleFester

@Astro


>Jak nie masz jak porządnie opalic skory to imho lepiej podać bez.


Gilette robi robotę i golonka nie śmierdzi spalenizną.

jotoslaw

pokrywka od słoika, denaturat, zapałki i opalaj, czasy prl i kuchnię na drzewo u babci się pamięta (najczęściej to w sobotę wieczór kurę na niedzielny rosół się ogarniało)

Zaloguj się aby komentować