Po ile teraz kurczak w kraju?
W tutejszym Nowus, czyli jakiej naszej biedronce mozna sobie kupic juz fajnie zamarynowane miesko za jakies smieszne pieniądze. Jedyny problem, ze o pietruszce to tutaj nikt nie slyszal,a jak wiadomo rosołek bez tej bialej marchewki to nie rosołek..
@Shinek to są pewnie ceny za 100 g, czy aż takie śmieszne?
@Nemrod tak za 100g, wydaje mi sie ze jak za gotowca 20pln za kilo to nie jest zle, surowa kura kosztuje z 8pln na kilo
@Shinek w polszy, w marketach na przecenie jest około 12zl - nie top jakość, ale zjadliwe i do curry to w sam raz.
@Shinek To jest gotowe? Myślałem, że tylko w różnych marynatach, ale do ugotowania/upieczenia w domu.
@Nemrod
Na zdjęciu jest faktycznie jeszcze do upieczenia w domu, ale kawałek dalej sa juz upieczone za cos rzedu 1.5pln za kilogramie wiecej. Jak prawie 2 lata temu kupowałem u nas w kraju surowa piers z kurczaka w biedronce za 25pln/kg to prawie sie przewróciłem.
@Shinek marynata daje mięsu drugie albo trzecie życie - pod toną przypraw nie czuć starego mięsa, ja się wystrzegam jak mogę.
@wonsz a z tego, co nie zejdzie, robią kolejne życie: bigos czy inną garmażerkę. Bleh.
Zaloguj się aby komentować