btw usunęli jeden składnik z nazwy 😉
#piwo
Za Komesa zawsze pierun
@Half_NEET_Half_Amazing Kacap Imperial Stout i Barelly Wine to jest nadpiwo. Ale jedno. Więcej ryje łeb (° ͜ʖ °)
@Klamra Ja jak mam pić to zwykle z żoną się dzielę na pół, bo 0.5l mnie już trochę męczy. Szkoda, że nie leją do 0.33l (chyba, że leją, a ja nie wiem).
Kacap
Za dużo wojny qmplu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Piechur Kiedyś w Żabce bywały takie niskie pulchne butelki 0.33l Teraz nie widzę ich. Teraz widzę tylko Komes Porter I tego białego. Ale Porter z Komesa akurat jest słaby. Z przemysłowych porterów Bałtyckich to Żywcowy jest bardzo spoko
@Klamra
Głowy nie ryje... Ale nie jest łaskawe na drugi dzień :P
A szkoda, bo smaki przednie
@Half_NEET_Half_Amazing piłem ostatnio tego z komesa i mi zbytnio nie smakował. Strasznie wypłaszczony w smaku. Może dlatego, że stał ze 2lata w szafce zanim po niego sięgnąłem a może dlatego, że chyba wolę jednak baltic portery ¯\_(ツ)_/¯
@Stashqo Kiedyś, gdzieś wyczytałem, że Porter Bałtycki, to jest jedyna rdzennie Polska receptura piwa. Która oczywiście ewoluowała z Brytyjskiego Portera, którego odnogą jest Stout. Przez wojny Napoleońskie, przestano importować brytyjskiego portera i w krajach bałtyckich zaczęto warzyć wersję nazwaną bałtycki. Najmocniejszą wersją portera był właśnie Carski rosyjski imperial.
@Klamra jedyna rdzenna to Grodziskie, a porter bałtycki to po prostu wersja regionalna.
@Half_NEET_Half_Amazing jak jeszcze spożywałem %% jedno z ulubionych obok barley wine piwek.
@Half_NEET_Half_Amazing
@otoczenie_sieciowe widzę że nie jestem jedyny co buzię widzi xD
@Half_NEET_Half_Amazing
Zaloguj się aby komentować