Jak zwykle. Podjechałem na giełdę z sąsiadem i mój Januszerski zmysł postanowił coś kupić. Kupiłem. 20 kilogramów papryki
#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto #heheszki
@szczelamseczasem Właśnie się wybieram do piwnicy po słoiki, u mnie nie papryka tylko grzybki.
@vredo po grzybki i słoiki ruszam jutro. Ze słoikami zawsze mam deficyt. Pomijam, że większość rozdaję.
@szczelamseczasem Paprykę też uwielbiam
@vredo Ja jakoś jako nowość traktuję. Po grzyby podjadę rano z sąsiadem. Borowiki mają podobno być po 25/kg.
@szczelamseczasem leczo z cukinią. Dwa lata temu zrobiłem grubo ponad 20L lecza, tyndalizacja i do dziś wieprzam. Pyszne. Nawet dziś żarłem na obiad. Cały obiad zrobiony w 10 minut, tylko mięcho dosmażyć, przyprawić i wlać słoik leczo.
Jedyne czego Ci trzeba to jeszcze cukinia, cebula i Passata. Przyprawiam zawsze przy odgrzewaniu, więc przypraw nie trzeba na start :]
@plemnik_w_piwie my właśnie dzisiaj wpieprzalismy bigos sprzed 3 lat
@szczelamseczasem krój na pół, do piekarnika, żeby ładnie się spiekło, a potem do słoików w zalewę jaką chcesz. Jak masz za dużo czasu to możesz ze skórki obierać, bo ładnie schodzi
@moll ale taką samą? Teoretycznie mi to pasuje.
@moll Albo wydrążyć, napchać farszu jak do gołąbków i poddusić.
@szczelamseczasem +1 dla @moll - papryka konserwowa pychota, grillowana papryka konserwowa to nadjedzenie
@wonsz no okej. Zrobię na trzy sposoby. Dam znać za kilka lat - jak dożyję.
@szczelamseczasem tak
@szczelamseczasem polecam i nie za długa pasteryzacja ~15 min wychodzi krucha jak lód pod stopami deweloperów
A masz może jakiś taki fajny przepis z fajnej kartki na kiszone ogórki? Moja babcia robiła pyszne... Próbuję każdego przepisu i żaden nie smakuje tak samo a przepis babci poszedł do grobu :(
@szczelamseczasem
Zaloguj się aby komentować