Wypadało by zjeść ale jakoś nie mam okazji.
#serowarstwo #hobby
Edit: ma 4 miesiące... Sprawdziłem na hejto
@cebulaZrosolu czyja to pięta?
@maximilianan gdzie?
Obstawiam Achillesa
@maximilianan pewnie papieża bo żółta
@cebulaZrosolu jak coś to mój kolega poleca
@maximilianan cejrowskiego
gouda, lepsza niż wygląda
@cebulaZrosolu sam robiłeś?
@HolQ no tak :p
@cebulaZrosolu spoko, nie wiedziałem
@HolQ mieszkasz w jednym z najbardziej serowych krajów na świecie, wykorzystaj to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cebulaZrosolu dużo miejsca potrzeba? Bo nie mieszkam sam a w pokoju fermentacja średnio mi się widzi xD
@HolQ można w lodówce go dojrzewać, jak chcesz to Ci mogę zrobić zdjęcie przepisu z książki z której ja robiłem, ale są i w necie przepisy
https://domowyserowar.pl/przepisy/3-gouda.html
No i prasować go trzeba, ale to hantelek, butla 5l wody czy książki :p
Musisz na początku zainwestować w bakterie, podpuszczkę, foremkę itp.
@cebulaZrosolu dzięki.
@cebulaZrosolu Wygląda jak liliput z Biedronki.
@wiatraczeg pokazać Ci prawdziwego liliputa? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@cebulaZrosolu mi nie musisz, ale uważaj na śnieżnego koczkodana, hej
"Dawno, dawno tymu, za siedmioma chujami, za siedmioma zekami, w okolicach Gubałówki mieskał Tomisław Apoloniusz Curuś Bachleda Farel, jak ten piecyk z dmuchawą. "
#pdk
spodziewaj się śnieżnego koczkodana
Zaloguj się aby komentować