Teraz sie musi udac.

#bojowkapiekarska #chleb
2e290145-cf32-4f71-a82e-553a31c183a6
Yes_Man

@bartek555 trzeba mieszać łokciem, wtedy zawsze wychodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ErwinoRommelo

Z fartem, dobrze ci gadam cos zeliwnego w pokrywka, to robi skorke cacy i nie trzeba sie martwic wilgocia.

bartek555

@ErwinoRommelo przeciez ja to w maszynie robie ;)

ErwinoRommelo

@bartek555 a to sie nie znam na takich, na innych w sumie tez nie xd

LordWader

To może przez te skarpety? Mi wychodzi i na zwykłej 450 + 1400 i zakwas

AdelbertVonBimberstein

@LordWader to polecam aby wyszło ci usunięcie konta

bartek555

@LordWader ty to jestes. Mi tez wychodzi, wlasnie koncze opierdzielac drugi bochenek. Ale chce zeby wyszlo lepiej.

Fly_agaric

Kombinuj, kombinuj.

Tylko pamiętaj, że w maszynie nigdy nie osiągniesz tego efektu chrupiącej skórki, jaki widać było u tutejszych mastahów!

bartek555

@Fly_agaric wiadomo, od tego mam tescia, on prawdziwy bojowkarz ;) druga torbe maki 5kg mam dla niego

Czemu_nie

Mi najlepszy chleb wychodzi z mąki tortowej zmieszanej z razową lub zytnią (proporcje 9:1)

JanPapiez2

A robisz te zawijasy żyletka?

rakokuc

@bartek555 bierdol tę maszynę i po prostu ugnieć ciasto jak prawdziwy chłop. A potem wrzuć je do nagrzanego naczynia żaroodpornego i wyjdzie taki chleb, że skórka będzie chrupiąca, a wszystko w okolicy chleba twarde ( ͡° ͜ʖ ͡°)

HeavyNuts

@bartek555 wielkie umysły myślą podobnie. Mój właśnie siedzi w maszynie do chleba z timerem na 7 rano. Ta sama mąka plus pszenna 750 i zakwas żytni z allegro. Kiedyś wychodził mi zajebisty z piekarnika, więc mam sprawdzony przepis, ale ciekawe co wyjdzie z maszyny.

Zaloguj się aby komentować