@bartek555 trzeba mieszać łokciem, wtedy zawsze wychodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z fartem, dobrze ci gadam cos zeliwnego w pokrywka, to robi skorke cacy i nie trzeba sie martwic wilgocia.
@ErwinoRommelo przeciez ja to w maszynie robie ;)
@bartek555 a to sie nie znam na takich, na innych w sumie tez nie xd
To może przez te skarpety? Mi wychodzi i na zwykłej 450 + 1400 i zakwas
@LordWader to polecam aby wyszło ci usunięcie konta
@LordWader ty to jestes. Mi tez wychodzi, wlasnie koncze opierdzielac drugi bochenek. Ale chce zeby wyszlo lepiej.
Kombinuj, kombinuj.
Tylko pamiętaj, że w maszynie nigdy nie osiągniesz tego efektu chrupiącej skórki, jaki widać było u tutejszych mastahów!
@Fly_agaric wiadomo, od tego mam tescia, on prawdziwy bojowkarz ;) druga torbe maki 5kg mam dla niego
Mi najlepszy chleb wychodzi z mąki tortowej zmieszanej z razową lub zytnią (proporcje 9:1)
A robisz te zawijasy żyletka?
@bartek555 bierdol tę maszynę i po prostu ugnieć ciasto jak prawdziwy chłop. A potem wrzuć je do nagrzanego naczynia żaroodpornego i wyjdzie taki chleb, że skórka będzie chrupiąca, a wszystko w okolicy chleba twarde ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bartek555 wielkie umysły myślą podobnie. Mój właśnie siedzi w maszynie do chleba z timerem na 7 rano. Ta sama mąka plus pszenna 750 i zakwas żytni z allegro. Kiedyś wychodził mi zajebisty z piekarnika, więc mam sprawdzony przepis, ale ciekawe co wyjdzie z maszyny.
Zaloguj się aby komentować