#gotowanie #mollgotuje #pieczenie #bojowkapiekarska #tort
wygląda jak piłka nożna.
@ICD10F20 tak! Dokładnie o to chodziło
@moll ładnie wyszło.
@ICD10F20 dziękuję
@moll śliczny, widać napracowanko. Zabawna sprawa że mój lvl 11 widząc zdjęcie powiedział " o tort poduszka z ikea" bo obecnemu pokoleniu "gała" kojarzy się zupełnie inaczej ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯
@Zly_Tonari dziękuję! Mojemu czterolatkowi piłka kojarzy się z piłką, więc jest ok
A gdzie tag #chwalesie
@MasterChef zapomniałam
@moll do kąta!
@moll Cudo! Jadłbym
@Mr.Mars w środku dżem porzeczkowy i krem bananowy
moll jak ty cos upichcisz! geba sama sie otwiera
@yeebhany
I serniczki zrobiłam z tą żelką malinową,co ostatnio mi nie wypaliło
@moll Adoptuj mnie plz
@Suodka_Monia ile masz tygodni, dziewczynko?
@moll Zależy w jakim przedziale adoptujesz
@Suodka_Monia tak żeby nie było za dużej różnicy w wieku pomiędzy dziećmi. Żeby mogły się razem bawić
@moll To dobrze bo ja się łatwo adaptuję
@Suodka_Monia xD
@moll zajebisty
@Dudlontko dziękuję!
@moll Dzień dobry! Czy mogłaby mnie pani adoptować? Mam na imię Krzyś i mam 36 i pół roku.
@bug-overflow wnioski będą rozpatrywane zgodnie z kolejnością nadejścia
@bug-overflow a ile to tygodni?
@moll "wnioski będą rozpatrywane zgodnie z kolejnością nadejścia"
A to w takim razie nieuczciwe bo ja powinienem być przed nim gdyż jestem starszy bo mam 41 lat i prawie dwa miesiące.
@Jim_Morrison uczciwie, bo tak postawione warunki nie dyskryminują ze względu na wiek ani inne parametry
Wooow talenciak
@Bankrut.pl bardziej napracowanko, ale dziękuję
@moll myślałem najpierw że to ta taka wielka piłka do siedzenia, czyli to jak dla mnie bardzo dobrze jak wypiek cięzko odróżnić od realnego przedmiotu
@anervis trochę jak poducha, faktycznie. Muszę popracować nad techniką nakładania masy cukrowej, żeby jednak jak prawdziwa piłka wyglądało
@moll wygląda super
@anervis
@moll era tego słodkiego, kolorowego chujstwa na wierzchu, to najgorsze co spotkało cukiernictwo. Teraz torty wyglądają, jak dzieła sztuki, a smakują jak gówno w lukrze.
@madhouze to już zależy od tego, jak i co robisz.
Tutaj lukru jest bardzo cienka warstwa, bo nikt nie lubi tego wcinać na kilogramy. Pod spodem jedna warstwa tynku, tyle tylko, żeby wyrównać i przykleić łatki. A dalej to już biszkopt, dżem porzeczkowy i pianka bananowa z galaretką cytrynową, żeby nie zamulało. Do wypełnienia praktycznie nie dodawałam już cukru, bo banany i galaretka załatwiły sprawę wystarczająco.
Robię takie torty żeby smakowały. To jest pierwszy, który też jakoś fajniej wygląda, bo do tej pory robiłam mocno "domowe", ale zawsze unikałam ciężkich kremów
@madhouze tu masz zdjęcie w przekroju
@moll mnie to niestety odrzuca. Jak widzę takie barwione masy, to jakoś mój mózg nie chce odebrać tego jako apetyczne. Jedzenie tego ciasta zacząłbym od zdjęcia tych powłok i to nie tyczy się konkretnie twojego ciasta, tylko całego trendu.
@madhouze Nie zgodze sie. Dostalem od zony na urodziny ten tort i byl najlepszy jaki kiedykolwiek jadlem. Swietny biszkopt, przlozony w srodku beza z bita smietana i lekki mus malinowy. Sam lukier jak i miecz niesamowity, podbity lekko skorka cytrynowa. Uwierz mi da sie.
@fotiks no widzisz, a ja nie lubię
@madhouze barwiona jest tylko czarna, a jej dużo nie poszło.
Ale spoko, nie musisz lubić. Nie wszystko się da lubić
Zaloguj się aby komentować