#gotujzhejto #grill #boczek #grillowanie #kolacja
Przypomina to moje popisowe danie
@yeebhany mm pargetti
@yeebhany czemu te paruwy takie jasne?
@Zielczan to takie dobre prawdziwe paruwy a nie pryskane opalaczem jak te tandety co kolo paruwek nie staly. No i wygotowane z makaronem na al dente (albo i nie, ale to jedyna nazwa na gotowany makaron jaka znam)
Pomijając że mogłeś się postarać bardziej, to zaczyna się najlepszy okres, szparagowy :):):)
@Atarax Tak miało być, bardziej to robimy z moją tartę ze szparagami zawiniętymi w surowy boczek i zalanymi beszanelem. Do tego pomidorki cherry i żurawina. Całość idzie wtedy do piekarnika:)
@shack_my_kak aaa czaje :)
Ja po prostu całe obwijam i nie składam szparagów :)
@Atarax Boczek krótki i rżnięty z kawałka, cytując klasyka: robylym co moglym
@shack_my_kak oj tak, na majówkę będę wpierdalał szparagi z grilla aż miło :3
@shack_my_kak
jakie to jest proste i dobre, masakra
@shack_my_kak w jedzeniu szparagów najgorsze jest potem sikanie xD chyba, że Ty akurat masz lepszą pulę genową, to może metabolizujesz jak Bóg przykazał
@Zielczan najważniejsze to pamiętać, że się jadło szparagi
Bo ja jadłam może dwa razy w życiu i potem na drugi dzień jest "o nie, nerki mi wysiadły, panie, daj mi jeszcze miesiąc"
@Zielczan Zaintrygowałeś mnie teraz, ja czegoś takiego nie mam
@shack_my_kak mocz po szparagach mocno śmierdzi. Czytałem, że jest jakaś część populacji, która inaczej je metabolizuje i nie produkuje tych śmierdzących związków, ale akurat ja jestem w tej drugiej części xD
@Zielczan U mnie cała rodzina jada regularnie (nawet przed chwilą na kolację były) i nikt, nigdy nie narzekał.
Przepis trochę inny. Zawijam każdego szparaga spiralnie w cieniutkie plastry boczku przyprawione jedynie solą i pieprzem. Piekę w piekarniku przez 15 minut na programie grilla z wentylatorem, temp. 190 °C.
@Zielczan @shack_my_kak @Jossarian to jest naturalne, ze po szparagach mocz smierdzi, bo jest tam od groma szczawianow, ktore nadaja ten charakterystyczny smrodek.
Serio są już szparagi?
@panek Tak sezon sie zaczal i tak samo szybko sie skonczy
@panek Stonka 13,99 cebuliona
@e5aar spieszmy się smakować szparagi, tak szybko odchodzą.
@shack_my_kak Mnie się bardzo podoba tylko nie rozumiem po chuj tam te szparagi?
Gx
@shack_my_kak Bez chlebka się nie najesz.
Zaloguj się aby komentować