Svičkova na smetane z knedlikiem i czeskie piwko

#zielczanwgorach #jedzzhejto
Zielczan userbar
641696b5-4e22-4cbc-a7ff-d40c12c37f29
macgajster

Dobra, bo mnie to już srogo intryguje. Zaiwaniasz po tych górach, a kiedy praca? Co trzeba robić żeby tak robić?

Zielczan

@macgajster trzeba wziąć urlop

macgajster

@Zielczan wziąłem... jak patrzę ile wrzucasz to wygląda to na bardzo długi urlop

Zielczan

@macgajster Panie, a ile ja byłem, na majówkę urlop 3 dni, na Boże Ciało 2 dni, weekend w Biesach to bez urlopu i teraz 5 dni

macgajster

@Zielczan a wyglądało na dużo

Fly_agaric

@markxvyarov Też mnie to zaintrygowało


BTW. to 'daily menu' to jest też zupełnie normalna rzecz na Wyspach. U nas mówi się 'lunch menu', a nie 'daily', ale to to samo. Też obowiązuje w określonych godzinach (czasem dania z karty serwowane tylko w określone dni), porcje w lunczowym są mniejsze i jest taniej.

Zielczan

@markxvyarov @Fly_agaric dosłownie wczoraj słuchałem podcastu o Czechach i to jest dokładnie sytuacja z niego, że Polacy nie potrafią zrozumieć, że Czesi mięsne sosy maja na słodko xD

razALgul

@Zielczan to samo jadłem ostatnio, tyle że Rohozca wziąłem ciemnego. Niebo w gębie. Smacznego.

Zielczan

@razALgul dobre było ino jak dla mnie to mogliby dać 2x większą porcję, nie obraził bym się xD

razALgul

@Zielczan ja też i powiem, że ta cytrynka z bitą śmietaną i sosem żurawinowym, to game changer dla mnie. Muszę spróbować przy serkach z grilla. Takie głupie smaki, czasem są zajebiste...

SirkkaAurinko

Ja już w czwartek Morawy Południowe. Crossfit wątroby będzie :)

Zaloguj się aby komentować