Stir fry wolowina, mieszanka warzyw (bo byly przecenione), sos (sos sojowy, cukier, wino shaoxing, mirin, olej sezamowy, maka ziemniaczana, sezam, platki chilli).
No fajnie to wyszlo
Moj tag #nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto
08d3fb07-4bf3-4c78-a604-070cad5c76e1
33a688bc-e576-4d1e-a8f9-9abbe7083a8c
dcfe9ab9-15c2-48ef-b588-0c900ca31f18
FulTun

Zaburczało mi w brzuszku

toto-tomato

ufff...pięknie. Nareszcie coś, co nie wygląda jak wymiociny (bez obrazy, tyczy się to większości zdjęć jedzenia tu wrzucanych przez różne osoby)

Michallo

Marynowałeś wcześniej wołowinę? Jaki rodzaj mięsa (ligawa)?

Mi szybko smażona wychodzi gumowa

Mielonkazdzika

@Michallo mieso to jakies zwykle resztki z promocji nawet na opakowaniu jest zeby najlepiej je gotowac 4 godziny XD.

A mimo to wyszlo miekkie, marynowalem w tym chinskim winie i sosie sojowym (okolo godziny) potem dalem na bardzo rozgrzany olej, smazylem pewnie mniej niz minute.

bf7f3888-42f1-411f-947b-dd731831f0a6

Zaloguj się aby komentować