Stir fry wolowina, mieszanka warzyw (bo byly przecenione), sos (sos sojowy, cukier, wino shaoxing, mirin, olej sezamowy, maka ziemniaczana, sezam, platki chilli).
No fajnie to wyszlo
Moj tag #nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto
No fajnie to wyszlo
Moj tag #nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie #jedzzhejto
Zaburczało mi w brzuszku
ufff...pięknie. Nareszcie coś, co nie wygląda jak wymiociny (bez obrazy, tyczy się to większości zdjęć jedzenia tu wrzucanych przez różne osoby)
Marynowałeś wcześniej wołowinę? Jaki rodzaj mięsa (ligawa)?
Mi szybko smażona wychodzi gumowa
@Michallo mieso to jakies zwykle resztki z promocji nawet na opakowaniu jest zeby najlepiej je gotowac 4 godziny XD.
A mimo to wyszlo miekkie, marynowalem w tym chinskim winie i sosie sojowym (okolo godziny) potem dalem na bardzo rozgrzany olej, smazylem pewnie mniej niz minute.
Zaloguj się aby komentować