Rusza największa fabryka żywności 3D | ekologia.pl
Ekologia.plFirma Revo Foods oficjalnie otworzyła „największy na świecie” zakład przemysłowy do produkcji żywności drukowanej w technologii 3D, w którym stworzyła swój nowy filet z łososia z mykoproteiną.
Zakład o nazwie TASTE FACTORY będzie korzystał z opracowanej wewnętrznie technologii 3D Structuring firmy Revo Foods. Będzie produkował do 60 ton produktu miesięcznie przy pełnej wydajności; według firmy jest to pierwszy zakład produkcyjny na świecie, w którym zastosowano technologię druku żywności 3D na dużą skalę.
Technologia strukturyzacji 3D umożliwia również złożone kombinacje tłuszczu i białka w celu odtworzenia delikatnych, soczystych i odżywczych warstw „mięsa” roślinnego. Nowy łosoś roślinny Revo Foods, nazwany The Filet, otrzymał ocenę Nutri-Score „A”. Jest bogaty w białko i wzbogacony o kwasy omega-3 oraz witaminy B6, B9 i B12. [...]
#jedzenie #zywnosc #losos #druk3d
Zakład o nazwie TASTE FACTORY będzie korzystał z opracowanej wewnętrznie technologii 3D Structuring firmy Revo Foods. Będzie produkował do 60 ton produktu miesięcznie przy pełnej wydajności; według firmy jest to pierwszy zakład produkcyjny na świecie, w którym zastosowano technologię druku żywności 3D na dużą skalę.
Technologia strukturyzacji 3D umożliwia również złożone kombinacje tłuszczu i białka w celu odtworzenia delikatnych, soczystych i odżywczych warstw „mięsa” roślinnego. Nowy łosoś roślinny Revo Foods, nazwany The Filet, otrzymał ocenę Nutri-Score „A”. Jest bogaty w białko i wzbogacony o kwasy omega-3 oraz witaminy B6, B9 i B12. [...]
#jedzenie #zywnosc #losos #druk3d