Robimy farsz do uszek i pierogów(kapusta i grzyby), a ojciec sieka boczek. Pytam go do czego. A on, że do farszu i albo chcemy postnie albo smacznie. XD
HalBregg

@SlepaKura chłop ma racje

StaryPijany

@SlepaKura no to porzadny ojciec, daje wam wybor, kto tam teraz patrzy na takie rzeczy

zero

@SlepaKura fuj, boczek

zero

@dywagacja jak mam pogryźć tłuszcz w jakimkolwiek mięsie, to mogę mielić to godzinami w pysku, i na finale wypluję. Taki francuski piesek ze mnie

SlepaKura

@zero to będzie podgrzane na patelni i wymieszane z resztą. Nawet byś nie zauważył a pyszne jest.

19354a1f-d99a-4c30-8fc0-a1a96d0e0b78
zero

@SlepaKura nie wytopisz tłuszczu. Serio, mam jakąś taką blokadę, że jak nie potrafię pogryźć mięsa, to nie przełknę. Nawet z kurczaka wycinam resztki ewentualnego tłuszczu.

SlepaKura

@zero no każdy ma jakiegoś bzika. Ja się dziwię ludziom, co skórę z golonki zostawiają, bo jest pyszna xD mogłabym tylko ją zjeść, bez mięsa xD

Duomo

@zero


jak mam pogryźć tłuszcz w jakimkolwiek mięsie, to mogę mielić to godzinami w pysku, i na finale wypluję


To nie jest tłuszcz, tylko ścięgna. W mięsie dobrej jakości nie ma ścięgien i nie trzeba nic przeżuwać godzinami.

zero

@Duomo jak zwał tak zwał. Tak czy inaczej mogę to mielić w pysku, i nie. Po prostu nie.


@SlepaKura no ja np też golonki nie lubię.


U mnie w pracy jest chłopak, który jak je kanapki, to zostawia skórki. A wg mnie skórka z chleba to najlepsze co może być.

SlepaKura

@zero a dla mnie chlebek mógł by nie istnieć xD lubię Cię, nie będziemy sobie podjadać xD

smierdakow

@SlepaKura bardzo dobrze, obyśmy jak najbardziej odchodzili od tego sztywnego trzymania się tych topornych tradycji, kompletnie nie rozumiem zachwytów nad świątecznym żarciem, co roku tym samym

Duomo

@zero


jak zwał tak zwał. Tak czy inaczej mogę to mielić w pysku, i nie. Po prostu nie.


No bo mięso ścięgniste to najgorsza klasa mięsa i nie da się tego pogryźć. Natomiast nie ma to żadnego związku z tłuszczem, który się rozpuszcza i nadaje całej potrawie smaku.

Zaloguj się aby komentować