Juz od dziesieciu lat tradycyjnie w swieta spotykamy sie w gronie tych samych znajomych my dwoje i 4 angielskie pary.
Kazdy przynisi cos do jedzenia, a mi juz od tygodnia przypominaja zebym znowu zurek zrobil
Moj tag #nietylkomielonka o tym co jada polska #emigracja w #uk
#gotujzhejto #jedzenie
@Mielonkazdzika przez ciebie zglodnialem, eh.
@Mielonkazdzika Na bogato widzę.
@Mielonkazdzika Chwali sie.
Daj Anglikom zjeść cos dobrego.
@Mr.Mars taaa, a później trzeba będzie ceny podnosić bo przyjadą i nam kiełbasy ze sklepów wyjedzą
A co zwykle Anglicy przynoszą? Mają też jakieś swoje tradycyjne potrawy?
@wykopowybanita91 fish and chips
@wykopowybanita91 przewaznie przynosza rozne pieczone miesa i pieczone warzywa. Na deser ciasta np, czekoladowe, marchewkowe, i moje ulubione bread and butter pudding ktore z okazji swiat zamiast z chleba robione jest z "cross buns" czyli ze slodkich buleczek z krzyzykiem
@Lime z doświadczenia, to przychodzą na krzywy ryj, ale nie omieszkają nadużyć polskiej gościnności
@madhouze z doswiadczenia, to calkiem odwrotnie, z pustymi rekoma nieprzychodza.
@Mielonkazdzika może masz jakichś ogarniętych znajomych. Ogólnie z przeciętnymi osobnikami ciężko jest o common sense. Przychodzą z pustymi rękami nawet na specjalne okazje, jak wesela. Dla nich taka gościna, jak dla Polaków, czyli "czym chata bogata", jest czymś obcym.
@wykopowybanita91 Pitca z rybo, parówki z fasolo, zimjoki oblane fasolo, zimjoki z parówko, ciasto z marchwio, zimjokami, grocheł i mielonył... możesz też wszystko zmieszać. Jeden ch**
@Mielonkazdzika tyle razy zapomniałeś że musza Tobie przypominać? :)
@Astro Przyznam ze raz zapomnialem nastawic zakwas.
@Mielonkazdzika żeby wstydu mi tam nie było
Jak robisz żurek? Na gęsto (konsystencji śmietany) czy na rzadko? Jakie dodatki? Na czym wywar?
@Michumi przy angielskim żarciu nawet żurek winiary będzie rarytasem, a zobacz na zdjęcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Michumi robie na rzadko i po za tym co na zdjeciu to daje pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy. Czyli smaczna prostota
@Mielonkazdzika i białą kiełbasą
Zaloguj się aby komentować