#ryby #jedzenie #survival
@SlavKitchen W szprotach kręgosłupy są niesmaczne. Makrela lepsza
@Krokiruks Makrela lepsza ale droższa.
@SlavKitchen W promocji można dorwać po 4,5 za puchę. Te szproty po ile?
@Krokiruks 3.75 w ALDI. Oszczędności szybko się kumulują.
@SlavKitchen Zapas przygotowany na jakieś 2 lata do przodu.
@SlavKitchen Tak, ale ja mam racje żywnościowe SevenOceans i NRG-5.
@sierzant_armii_12_malp
seven oceans
ho ho, się powodzi widzę! Ciekawe skąd miał pieniążki!
@Opornik Nie ma gówniaka, to ma kasę
Ja zabieram ze statku przeterminowane. Jak bedziemy mieszkac w schronie atomowym to wyzywie pol wioski.
Ogólnie ryba z puszki to nic dobrego. Kup sobie świeżą lub mrożoną makrelę. Usmaż i zrób w sosie pomidorowym.
@milew Wsadzisz mrożoną makrelę do kieszeni i zjesz ją za 4 lata?
@milew z mrożonej makreli nie zrobisz lampki oliwnej jak odetną prąd a że szprotki w oleju w puszce już tak.
@Xianth "mrożonej makreli nie zrobisz lampki oliwnej"
Zrobisz, ale nie zadziała
@milew zdechnąć z głodu to nic dobrego, wszystko dziś jest niezdrowe. Żeby jeść to co zdrowe trzeba by być milionerem.
@conradowl Myślę, że ta w puszcze jest droższa niż przyrządzenie samemu.
@SlavKitchen widzę że wniosek do Banku Żywności został rozpatrzony pozytywnie.
10L rzepakowego i zgrzewkę puszek grochu też dostałeś?
@SlavKitchen bardzo dziwne. Miałem sąsiada, który był chory psychicznie i kupował tylko śledzie rolmopsy. Jako dzieciaki, często mu łazilśmy po kątach i zaczepialiśmy, ale co najbardziej mi utkwiło w głowie, to cały pokój pełny worków tych samych pustych opakowań po tych rolmopsach i ten widok, dokładnie mi to przypomniał.
@madhouze ja pamiętam hejtopka, który tak kupował żywność tutaj, ale usunął konto, bo nie mógł znieść, że go ludzie wrzucali na czarną listę
@SlavKitchen Jeszcze jak! Mam w mieszkaniu kilkadziesiąt konserw rybnych i mięsnych kupionych jeszcze przed zeszłorocznymi podwyżkami.
Komentarz usunięty
@naziduP Mój Afroamerykanin!
Mam jeszcze zapas z czasu covida
Myślałeś w tedy że będzie koniec świata?
Tanie bo „aż” 40% ryby w tych 170g. Stara znana sztuczka producentów konserw rybnych. Często jeszcze jest to liczone po tzw. parowaniu ryby, czyli też z wodą
Zaloguj się aby komentować